× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αγκομαχώντας... πέρασαν την τουριστική προβολή

Με 17 ψήφους υπέρ 16 κατά και έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το αποτέλεσμα της καταμέτρησης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2023

Αγκομαχώντας... πέρασαν την τουριστική προβολή

Μετά από μια τρίωρη συζήτηση το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου, λίγα λεπτά μετά τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου, ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας με 17 ψήφους υπέρ και 16 κατά όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Αρώνης. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ενστάσεις, κατά του αποτελέσματος της ψηφοφορίας,  από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς δεν μετρήθηκαν η αρνητική ψήφος του επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Γιάννη Σπιλάνη και η επίσης αρνητική ψήφος του περιφερειακού συμβούλου της ΛΑΣ Σταμάτη Φιλιππή από τη Σάμο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ο κ. Σπιλάνης συμμετείχε στην έναρξη της συζήτησης του θέματος και αποχώρησε επειδή ταξίδευε δηλώνοντας πως καταψηφίζει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής. Όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία ο κ. Σπιλάνης συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και δήλωσε εκ νέου ότι καταψηφίζει ωστόσο ο πρόεδρος του Συμβουλίου έκρινε πως δεν μπορούσε να προσμετρηθεί η ψήφος του. Την ώρα εκείνη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο ο  περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Προβέντζας και δήλωσε ότι υπερψηφίζει την εισήγηση του προγράμματος τουριστικής προβολής όμως ούτε η δική ψήφος καταμετρήθηκε. Διότι και εκείνος συμμετείχε στην έναρξη της συζήτησης μέσω τηλεδιάσκεψης και στην συνέχεια αποχώρησε από την συνεδρίαση.  

 Ο κ. Φιλιππής συμμετείχε κανονικά σε όλη την συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, όμως  λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν μπορούσε να δηλώσει ότι καταψηφίζει. Επικοινώνησε με την επικεφαλή της παράταξης της ΛΑΣ, την κ. Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία ενημέρωσε τον πρόεδρο για το τεχνικό πρόβλημα και την αρνητική ψήφο του κ. Φιλιππή. Όμως ο κ. Αρώνης δεν δέχθηκε να προσμετρηθεί η ψήφος του.  Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Λαϊκή Συσπείρωση προτίθεται να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης.

 Λίγο νωρίτερα η κ. Πόπη Γόμου – Πρωτογεράκη, είχε αλλάξει την ψήφο της από θετική σε αρνητική. Η διόρθωση ψήφου έγινε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας. Διευκρινίζοντας την στάση της είχε πει πως ψήφισε θετικά στην εισήγηση διότι θεώρησε προς έγιναν δεκτές οι προτάσεις της Συμπαράταξης Πολιτών για την τροποποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής.  Κι άλλαξε την ψήφο της όταν διαπίστωσε πως δεν είχαν γίνει δεκτές οι προτάσεις της Συμπαράταξης Πολιτών, όπως είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η Συμπαράταξη Πολιτών

 Στην αρχική του τοποθέτηση ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Γιάννης Σπιλάνης είχε δηλώσει ότι καταψηφίζει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής. Ωστόσο στην τοποθέτηση της η Μαρία Νικολάρα κατέθεσε σειρά προτάσεων,  που κατά την άποψη της παράταξης οδηγούσαν σε ουσιαστικές βελτιώσεις. Η  Περιφερειακή Σύμβουλος είπε πως αν γίνονταν δεκτές αυτές οι προτάσεις η παράταξη θα έδινε θετική ψήφο. Ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης άρπαξε αμέσως την ευκαιρία και έκανε δεκτή την πρόταση της. Η κ. Νικολάρα, ζήτησε να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, από τον κ. Περιφερειάρχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ακολούθησε εκτενή συζήτηση, μεταξύ του κ. Μουτζούρη και της κ. Νικολάρα. Αρχικά η κ. Νικολάρα φάνηκε να ικανοποιείται. Στην συνέχεια όμως, η κ. Νικολάρα, δήλωσε πως δεν ικανοποιείται από τις απαντήσεις της Περιφερειακής Αρχής και γι’ αυτό καταψηφίζει στην εισήγηση.

 Αποχές

 Από τη σημερινή συνεδρίαση απείχαν ο επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε για το βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας και τα μέλα της παράταξης Νίκος Καρασάββας και Παντελέων Βερρής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Στέλιος Καμπούρης, από την ίδια παράταξη, έδωσε θετική ψήφο. Αρνητική ψήφο έδωσε ο Μάγδα Τούφου, που επίσης προέρχεται από την παράταξη «Τολμάμε για το βόρειο Αιγαίο». Ο Παναγιώτης Προβέντζας συμμετείχε στην αρχή της συζήτησης αλλά στην συνέχεια αποχώρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολυδιασπασμένη εμφανίστηκε και η παράταξη της Χριστιάνας Καλογήρου, παρότι η ίδια συμμετείχε στην συνεδρίαση και καταψήφισε την τουριστική προβολή. Την ίδια στάση με την κ. Καλογήρου κράτησαν ο Κώστας Αδαμίδης, ο Στρατής Κυρατζής,Θεόδωρος Βαλσαμίδης και η Πόπη Γόμου Πρωτογεράκη.

Στους απόντες από την συνεδρίαση καταγράφηκε και η Αγλαϊα Αργυρούδη από την Συμπαράταξη Πολιτών.

Καταψήφισαν

Σαφή και ξεκάθαρη αντίθεση με το πρόγραμμα τουριστικής εξέφρασαν τόσο στις τοποθετήσεις όσο και με την ψήφο τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΣ, του  Άλλου Δρόμου και της Ανταρσία στο Αιγαίο. Αρνητική ψήφο έδωσαν επίσης ο Άρης Χατζηκομνηνός και ο Παντελής Μπουγδάνος.

Δείτε τα βίντεο από την ψηφοφορία και τις τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων:

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Παράταση στο πρόγραμμα κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Ως τις 10 Μαΐου μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους