× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

5 μήνες χωρίς «διοίκηση» η ΕΛΜΕ Λέσβου

Πρόστιμο 10.000 ευρώ περιμένει το σωματείο αν δεν βγάλουν προεδρείο- Ανακοίνωση της «Αυτόνομης πρωτοβουλίας»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2019

5 μήνες χωρίς «διοίκηση» η ΕΛΜΕ Λέσβου
φωτογραφία αρχείου

Παρότι πέρασαν πέντε μήνες από τις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου, η συγκρότηση του ΔΣ παραμένει αδύνατη, με αποτέλεσμα καμιά συνδικαλιστική διεκδίκηση και διαδικασία να μην είναι εφικτή, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ, «Αυτόνομη Πρωτοβουλία- ΣΥΝΕΚ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράταξη εξηγεί ότι περιμένει πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ σε περίπτωση μη δήλωσης προεδρείου εγκαίρως και καλεί τις αριστερές παρατάξεις να συγκροτήσουν προεδρείο.

Και επισημαίνει:

«Δυστυχώς το σωματείο μας είναι εντελώς ανενεργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΚ με την μία έδρα που διαθέτει, τάχθηκε αρχικά με την πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για αγωνιστικό προεδρείο με προγραμματική συμφωνία στα ελάχιστα που μας ενώνουν, αλλά η λογιστική λογική του αναλογικού, που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ δεν κατέστησε δυνατή την συγκρότηση ενός τέτοιου προεδρείου ως τώρα.

Η εμμονή του ΠΑΜΕ, το οποίο κατέχει 2 έδρες από τις 7 και είναι 2η δύναμη, στο αναλογικό προεδρείο (θέση που την έχει ας σημειώσουμε αλά καρτ) δεν διευκολύνει καθόλου την εξεύρεση λύσης.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ν. 4557/2018 τα ΔΣ όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων υποχρεούνται να καταγράψουν σε ειδική πλατφόρμα με τίτλο «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων» τα ατομικά στοιχεία των προεδρείων τους. Η αρχική προθεσμία έληξε 1η Νοέμβρη και υπάρχει μια παράταση έως τη 29η Νοέμβρη. Μετά το πέρας και της ημερομηνίας αυτής επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 € το οποίο και θα διπλασιαστεί αν συνεχίζει το σωματείο να μην δηλώνει το προεδρείο του. Βέβαια εμείς θεωρούμε ότι ένας τέτοιος νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί για τα σωματεία και ζητάμε την απόσυρσή του. Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι από τις εκλογές του Μαΐου το νέο ΔΣ δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα χρήματα του σωματείου που πληρώνουμε όλοι από τις συνδρομές μας και ως εκ τούτου αδυνατεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε υποχρέωση ή δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνάδελφοι,

μέσα στις νέες συνθήκες επέλασης του νεοφιλελευθερισμού, που απειλούν ευθέως το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης αλλά και τις εργασιακές μας σχέσεις, είναι ευθύνη όλων μας η ύπαρξη ενός ουσιαστικού, δυναμικού και αγωνιστικού σωματείου. 

Καλούμε τις αριστερές παρατάξεις, με αμοιβαίες υποχωρήσεις από αδιάλλακτες θέσεις, να συγκροτήσουμε το προεδρείο του σωματείου και να περάσουμε στην επαναδραστηριοποίηση του, στη κατεύθυνση των αγώνων για την δημόσια δωρεάν παιδεία και την εργασιακή μας αναβάθμιση.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη