× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ούτε στη Βάστρια, ούτε στον Καρά Τεπέ, ούτε πουθενά»

Η Κίνηση Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίου για τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2023

«Ούτε στη Βάστρια, ούτε στον Καρά Τεπέ, ούτε πουθενά»
Η νέα υπερδομή στη Βάστρια

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Βάστριας, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Κύτελη επιστρατεύτηκε για μια ακόμα φορά το επιχείρημα -όσοι είναι κατά της Βάστριας, θέλουν να μείνει ο Καρά Τεπές- σημειώνει σε ανακοίνωση της η Κίνηση Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Νομίζουν ότι με τέτοιες λαθροχειρίες θα διώξουν από την πλάτη τους τις ευθύνες που έχουν επειδή συνηγόρησαν και στήριξαν το έγκλημα της δημιουργίας μιας τεράστιας φυλακής στην καρδιά του μεγαλύτερου πευκοδάσους του Αιγαίου.
Όπως όλοι γνωρίζουν, το τελευταίο διάστημα οι ροές προς το νησί μας είναι αυξημένες. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για αυτούς που γνωρίζουν ότι το προσφυγικό δεν είναι ένα πρόσκαιρο πρόβλημα, αλλά ένα ζήτημα που θα μας απασχολεί – πιθανόν και με μεγαλύτερη ένταση- τα επόμενα χρόνια.

Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι τις τελευταίες βδομάδες σημαντικός αριθμός αιτούντων άσυλο μεταφέρονται σε άλλα μέρη της χώρας λίγες μόνο μέρες μετά την άφιξη τους στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ, για να εξεταστεί πλέον εκεί το αίτημα τους.
Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τη θέση εκείνων που πάντα υποστήριζαν «Ούτε Βάστρια- ούτε Καρά Τεπέ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ένα περίπου χρόνο πριν και με αφορμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη Βάστρια υποστήριζε σε Δελτίο Τύπου (23/2/22):

«(Η Συνύπαρξη) συμφωνεί με το σύνθημα "Ούτε στη Βάστρια-ούτε στον Καρά Τεπέ- ούτε πουθενά". Αναγνωρίζει τη χρησιμότητα μικρού Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίηση σύντομης διαμονής και με την προϋπόθεση ότι η εξέταση αίτησης ασύλου θα γίνεται όχι στα νησιά αλλά στην ηπειρωτική χώρα».
Τα γεγονότα ένα χρόνο μετά έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει: Το ΚΥΤ Καρά Τεπέ μπορεί και πρέπει να αποσυμφορηθεί σύντομα. Το «Βάστρια ή Καρά Τεπέ» είναι ψευτοδίλημμα που προβάλουν αυτοί που θέλουν να λειτουργήσει η Βάστρια σαν μια φυλακή σε κράτος- μέλος της Ε.Ε. για ανθρώπους που δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατούνται εκεί, παρά μόνο για να μη φτάσουν σε άλλα κράτη της Ε.Ε. Ανάλογη με αυτές που σχεδιάζονται για χώρες όπως η Ρουάντα, η Λιβύη κ.α. Άλλωστε ο Δήμαρχος Στρ. Κύτελης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το ομολόγησε ανοιχτά: «Κλεισμένους σε φυλακή θα τους έχουμε..."!!!
Το Δημοτικό Συμβούλιο τελικά , χάρη στις προσπάθειες όλης της αντιπολίτευσης, απέρριψε ομόφωνα την Περιβαλλοντική Μελέτη κι έτσι πρέπει άμεσα να σταματήσει η κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ για ένα έργο που θα μείνει φάντασμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης