× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου για το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

Σε ανακοίνωση της παράταξης, στηρίζεται το αίτημα των κατοίκων της περιοχής και σημειώνεται ότι πρέπει να στελεχωθούν όλες οι δομές υγείας και πρόνοιας του νησιού μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2023

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου για το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου από την Λαϊκή Συσπείρωση τέθηκε το θέμα της στελέχωσης των Κέντρων Υγείας του Δήμου, μετά το τραγικό γεγονός όπου δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου για την μεταφορά βρέφους 8 μηνών στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε η παράτξη Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι παρόμοιο γεγονός συνέβη περίπου πριν 2 χρόνια στην ίδια περιοχή, όταν πάλι, όπως σημειώνει, δεν υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς με ασθενοφόρο συνδημότη μας και η μεταφορά έγινε στην καρότσα αγροτικού. 

«Παρόμοια προβλήματα, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας Άντισσας, το οποίο εξυπηρετεί οικισμούς ιδιαίτερα απομακρυσμένους από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μέλος της Δημοτικής Αρχής επέρριψε ευθύνες στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πολιχνίτου για τη μη στελέχωση του Κέντρου Υγείας. Όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις τον γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να εθελοτυφλεί και να επιρρίπτει τις ευθύνες στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου. Δεν μπορούμε να χρεώνουμε την πολιτική της διάλυσης του συστήματος Δημόσιας Υγείας στους προέδρους των χωριών και να αφήνουμε στο απυρόβλητο τους πραγματικούς υπεύθυνους της κεντρικής εξουσίας. Καθώς αυτή η πολιτική ήταν που διέλυσε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στα χωριά, υποστελέχωσε τις υποδομές Υγείας και Πρόνοιας, με αποτέλεσμα τον μαρασμό του τόπου μας.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε σε νησιωτικό δήμο που τα Κέντρα Υγείας έχουν την ευθύνη χιλιάδων κατοίκων σε διάσπαρτους και απομακρυσμένους οικισμούς, να μην υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την άμεση παροχή βοήθειας και τη μεταφορά των πολιτών.Ας λάβουμε δεν υπόψη, ότι τους θερινούς μήνες οι κάτοικοι των χωριών διπλασιάζονται και σε πολλές περιπτώσεις τριπλασιάζονται, και δεν μπορεί κανείς να δέχεται και να ανέχεται την έλλειψη προσωπικού. Σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να συγχαρούμε τους κατοίκους της περιοχής του Πολιχνίτου για τον αγώνα τους για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας. Καλούμε όλους τους δημότες να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και φυσικά θα μας βρούνε στο πλευρό τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου θεωρεί δικαίωμα των κατοίκων την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και απαιτεί την άμεση πρόσληψη προσωπικού στα Κέντρα Υγείας του Δήμου μας (Άντισσας, Καλλονής, Πολιχνίτου). Παράλληλα, είναι απαραίτητη η δημιουργία νέων σταθμών σε καίρια σημεία (π.χ. Πέτρα, Ερεσό, Μανταμάδο) με σκοπό να καταστεί η Υγεία πραγματικά κοινωνικό αγαθό για όλους τους δημότες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης