× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κοινότητα Μυτιλήνης: Φανάρια και σεισμική προστασία στα σχολεία και ρύθμιση κυκλοφορίας στην αγορά

Προτάσεις προς τον Δήμο Μυτιλήνης και κοπή πίτας με συνέλευση των κατοίκων την Κυριακή 5/2 στα Κεντρικά Λύκεια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2023

Κοινότητα Μυτιλήνης: Φανάρια και σεισμική προστασία στα σχολεία και ρύθμιση κυκλοφορίας στην αγορά

Ομόφωνα εισηγείται τις προτάσεις της η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης προς τον Δήμο Μυτιλήνης, ώστε να τοποθετηθούν φανάρια σε συγκεκριμένα σχολεία, να ελεγχθούν όλα τα σχολεία ως προς τη σεισμική τους προστασία, να ρυθμιστεί η κυκλοφορία τις ώρες λειτουργίας της αγοράς και να γίνουν αποδεκτές προτάσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Παράλληλα η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης ανακοίνωσε την εκδήλωση για την κοπή της πίτας της την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, όπου θα γίνει και συνέλευση των κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης στο τακτικό συμβούλιο της Δευτέρας 16/1/2023, αποφάσισε ομόφωνα και εισηγείται προς τον Δήμο Μυτιλήνης, τα παρακάτω:

1. Αποδοχή προς σύνταξη κυκλοφοριακών μελετών και υλοποίηση αιτημάτων δημοτών και γονέων μαθητών στις συνοικίες Καλλιθέα και Μαύρα Σίδερα καθώς και των διευθυντών των μονάδων του σχολικού συγκροτήματος Αγίας Φωτεινής για εγκατάσταση χειροκίνητα ρυθμιζόμενων φωτεινών σηματοδοτών με χάραξη διάβασης πεζών στη συνδρομή των οδών Θ. Χατζημιχαήλ με Σ. Παρασκευαϊδη και μονοδρόμηση της οδού Ορέστη Κανέλλη με φορά από την Γρ. Ρουσέλλη προς το σχολικό συγκρότημα.
2. Αποδοχή προς υλοποίηση αιτημάτων του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για: α) ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς με τη μη διέλευση τροχοφόρων κατά την διάρκεια του ωραρίου των καταστημάτων β) καθαριότητα & εβδομαδιαίος καθαρισμός των πεζοδρομίων από αυτοκίνητο του Δήμου καθώς και επαναλαμβανόμενη αντιμετώπιση της δυσοσμίας, που αναδύεται από τα φρεάτια όμβριων της οδού Ερμού γ) Σκίαση – Κατασκευή σκίασης προσαρμοσμένη στο παραδοσιακό ύφος της αγοράς δ) Κιόσκια πληροφοριών για τους επισκέπτες της πόλης στις εισόδους της αγοράς καθώς και στις Ε. Βενιζέλου & Καβέτσου. ε) επισκευές τμημάτων του οδοστρώματος που έχουν υποστεί φθορές (Λαδάδικα, Ερμού) και στ) ενίσχυση με πράσινο της οδού Καβέτσου και ανάδειξή της σαν έναν από τους πιο κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.
3. Αποδοχή των προτάσεων του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης που κατατέθηκαν στη Δ/Κ Μυτιλήνης αναφορικά με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) προς μελλοντική υλοποίηση.
4. Μετά τις συνεχείς εκδηλώσεις ισχυρών σεισμικών δονήσεων στο βόρειο κυρίως τμήμα της Λέσβου είναι δυνατό να επηρεάζονται τα σχολεία και τα ετοιμόρροπα κτίρια και του Δήμου Μυτιλήνης κι ως τούτου κρίνεται σκόπιμο να προχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με την ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ σε ενδελεχή & περιοδικό έλεγχο στατικότητας όλων των σχολείων και σε συνεργασία με την αρμόδια Δ/νση Δόμησης να ελεγχθούν το ταχύτερο τα επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια και να επιταχυνθεί η διαδικασία κατεδάφισής τους.

Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης ανακοινώνει εξάλλου ότι την επόμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί απολογισμός πεπραγμένων 2019-2022 και Συνέλευση Κατοίκων Μυτιλήνης, με θέμα: «Συζητάμε για τη Μυτιλήνη και τις συνοικίες της. Ο λόγος στους δημότες».»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας