× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Την κρίσιμη μομφή μπορεί να τη δώσει ο λαός με δυνατό ΚΚΕ»

Toποθέτηση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη συζήτηση για την πρόταση μομφής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2023

«Την κρίσιμη μομφή μπορεί να τη δώσει ο λαός με δυνατό ΚΚΕ»

Το ΚΚΕ αποδίδει μομφή στην κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή καταψηφίζοντας τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή αλλά και πρωτοστατώντας στους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, επισήμανε στην ομιλία της στη βουλή, η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποδίδει μομφή στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με βάση και τα όσα αποκαλύπτονται από την επιστολή της ΑΔΑΕ, που επιβάλλουν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Κατήγγειλε παράλληλα, και τις ευθύνες των άλλων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το δυσώδες θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει και ψηφίσει όλα τα τελευταία χρόνια, ανάγοντας σε επίσημο δόγμα «το ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», στο όνομα της "εθνικής ασφάλειας" που τελικά βάζει στο στόχαστρο το λαό και τους αγώνες του.

«Με την υπογραφή όλων σας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνδιαμορφώθηκε το θεσμικό πλαίσιο για να θωρακιστεί το κράτος της καταστολής, της σαπίλας και των παρακολουθήσεων» επισήμανε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε πως η σύμπλευσή τους, αποδείχθηκε και στην υπόθεση των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016 έως το 2022, όπου με μοιρασμένους ρόλους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους ενώ η ΑΔΑΕ σφυρίζει αδιάφορα παρά τις σοβαρές καταγγελίες που υπάρχουν.

Η σύμπλευση των αστικών κομμάτων, πρόσθεσε η Μ. Κομνηνάκα αποδεικνύεται ακόμα στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, με την ομοφωνία τους στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, που καθορίζει τους όρους της επόμενης κυβέρνησης, όποια κι αν είναι αυτή, με κυριότερο τα ματωμένα πλεονάσματα.

Αποδεικνύεται στις δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, στην από κοινού απόρριψη των τροπολογιών του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης του λαού και των εργαζομένων, για προστασία της λαϊκής στέγης από τους πλειστηριασμούς. Αποδεικνύεται ακόμα από την κοινή ψήφο αυτών των κομμάτων για τη μονιμοποίηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε Ενέργεια και καύσιμα, κατεπιταγήν των οδηγιών της ΕΕ των λόμπι των επιχειρηματικών ομίλων, που πρόσφατα ψήφισαν από κοινού, επίσης στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποδεικνύεται τέλος, στις νατοϊκές δεσμεύσεις που εμπλέκουν τη χώρα, όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή.

Την κρίσιμη μομφή μπορεί να τη δώσει ο λαός με πιο δυνατό το ΚΚΕ, που αποτελεί εγγύηση για να γίνει ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και αντιλαϊκή πολιτική, κατέληξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Ξεκινώντας την ομιλία της η Μ. Κομνηνάκα, εγκάλεσε το υπ. Παιδείας για την κατάσταση που επικράτησε σήμερα στο Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του ΕΜΠ, όπου οι φοιτητές - ως άλλο «κρυφό σχολειό», έδωσαν μάθημα με φακούς, καθώς λόγω της βροχής σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο αμφιθέατρο, λόγω εισροής νερών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια