× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι πολίτες θα βυθίσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Η κυβέρνηση κουρέλιασε το Σύνταγμα υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Μπουρνούς στην ομιλία του στη Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2023

«Οι πολίτες θα βυθίσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ομιλία πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε αρχικά στο επικοινωνιακό αφήγημα που συνόδευε την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί «κανονικότητας, θεσμικότητας, μετριοπάθειας», την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης έπαιρνε υπό τον προσωπικό του έλεγχο την ΕΥΠ και μεθόδευε και τον σκανδαλώδη διορισμό του διοικητή της χωρίς τα τυπικά προσόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την αρχή της θητείας αυτής της κυβέρνησης, ανέφερε ο Γ. Μπουρνούς, ξεκίνησαν παρακολουθήσεις «ενοχλητικών» προσώπων, με πρώτο τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, που ερευνούσε νομοθετικές πρωτοβουλίες του Μαξίμου ευνοϊκές για τραπεζικά σκάνδαλα, ενώ άμεσα προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ και σε νομοθεσία συγκάλυψης των παρακολουθήσεων, την ώρα που μεσάζοντες του υποκόσμου και εταιρίες λογισμικών παρακολούθησης γίνονταν συνομιλητές της εξουσίας.  

Ο Γ. Μπουρνούς κατακεραύνωσε τον προφανή σχεδιασμό της κυβέρνησης να ελέγξει κάθε πτυχή της ενημέρωσης των πολιτών, με την υπαγωγή τόσο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όσο και της ΕΡΤ, στο Μαξίμου. Σε στενή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των καναλιών, φυτεύτηκε πλήθος δημοσιογράφων - προπαγανδιστών της κυβέρνησης σε κάθε εκπομπή, με σκοπό να λιβανίζουν καθημερινά τον κ. Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι ενώ όλα αυτά συνιστούν ένα εφιαλτικό τοπίο ενημέρωσης που συναντιέται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα εκτός Ευρώπης, η κυβέρνηση, κουρελιάζοντας το Σύνταγμα, θέλησε να ελέγχει όχι μόνο τι μαθαίνουν οι πολίτες, αλλά και τι λένε μεταξύ τους κάθε είδους σημαίνοντα πρόσωπα: κορυφαίοι Υπουργοί, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, ακόμα και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων – όταν μάλιστα η κυβέρνηση έχει συνάψει συμβάσεις στρατιωτικών εξοπλισμών ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς αντιπαρέθεσε στους «αναξιοπρεπείς και εκβιαζόμενους παρακολουθούμενους» και στους υπουργούς - συνομιλητές του Φουρθιώτη, εκείνους που κάνουν τη δουλειά τους έντιμα, χωρίς να πάσχουν από σύνδρομα καταδίωξης και χωρίς να επιδιώκουν τη συναλλαγή: τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» και τον Κώστα Βαξεβάνη, της ιστοσελίδας Inside Story και τον κ. Κουκάκη, που αποκάλυψαν την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά και τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, που τιμά το θεσμικό του ρόλο εφαρμόζοντας άφοβα το Σύνταγμα.

«Ο δημοκρατικός, ο γνήσια ευρωπαϊκός και φιλελεύθερος κόσμος στην Ελλάδα, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έκανε και κάνει το καθήκον του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, «και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». Αντίθετα, «ο ντήλερ συμφερόντων, ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός της εκτροπής και της ιδιοτέλειας, ο αλαζονικός υπονομευτής της δημοκρατίας και του Συντάγματος, δεν θα μπορεί να σταθεί πουθενά».

Στεκόμαστε ενάντια σε μια κυβέρνηση που βύθισε την κοινωνία στην ανασφάλεια και στην αγωνία της επιβίωσης και επιδιώκει να τη χειραγωγήσει για να μην αντιδράσει, ανέφερε κλείνοντας ο Γιάννης Μπουρνούς. Ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση, που συνεχίζει «να παριστάνει την ορχήστρα του Τιτανικού», οι πολίτες θα κάνουν και αυτοί το καθήκον τους και πολύ σύντομα θα βυθίσουν το παρακράτος Μητσοτάκη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ