× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Έχουν χαθεί ενταγμένα έργα και χρηματοδοτήσεις στο Δήμο Μυτιλήνης»

«Σχεδόν όλα τα έργα που εκτελούνται σήμερα στο Δήμο Μυτιλήνης, σχεδιάστηκαν και εξασφαλίσθηκαν χρηματοδοτήσεις από τη Δημοτική Αρχή Γαληνού, δηλώνει ο πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου Κώστας Κατσαρός

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 24/1/2023

«Έχουν χαθεί ενταγμένα έργα και χρηματοδοτήσεις στο Δήμο Μυτιλήνης»

Τον απολογισμό των έργων της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης, όπως αυτή παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο Στρατή Κύτελη την προηγούμενη εβδομάδα, σχολίασε ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Κατσαρός, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το σύνολο σχεδόν των έργων που παρουσιάσθηκαν ως έργα της παρούσας διοίκησης του δήμου, προγραμματίσθηκαν και εξασφαλίσθηκαν οι χρηματοδοτήσεις από τη Δημοτική Αρχή Γαληνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετά από αυτά τα έργα μάλιστα, υπογράμμισε ο Κώστας Κατσαρός είναι έργα τα οποία είχαν ήδη δημοπρατηθεί όπως το έργο στα Τσαμάκια και το έργο της Σουράδας τα οποία δημοπρατήθηκαν τον Αύγουστο του 2019.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κώστας Κατσαρός και στα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων πολλά από τα οποία ήταν ήδη δημοπρατημένα.

Σε ό,τι αφορά στο Κολυμβητήριο της Μυτιλήνης ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί και η μόνη εκκρεμότητα που υπήρχε ήταν η ολοκλήρωση της μελέτης Η/Μ η οποία όπως αποκάλυψε έγινε από μηχανικό της Δυτικής Λέσβου στις αρχές του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η καθυστέρηση δημοπράτησης του έργου αυτού είναι πραγματικά ανεξήγητη», σημείωσε ο Κώστας Κατσαρός και πρόσθεσε ότι γενικά έγιναν λάθος χειρισμοί οι οποίοι θα οδηγήσουν σε δραματική καθυστέρηση πραγματοποίησης του έργου.

«Το βέβαιο είναι ότι ο Δήμος Μυτιλήνης και το νησί μας γενικότερα δεν θα έχει Κολυμβητήριο για τα επόμενα 5 ίσως και περισσότερα χρόνια».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κώστας Κατσαρός, αναφέρθηκε σε έργα που είχαν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ακόμη και δημοπρατημένα έργα με υπογεγραμμένες συμβάσεις τα οποία δεν προχώρησαν ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο, είναι το έργο για την ασφάλεια του λιμανιού της Μυτιλήνης, για το οποίο είχε υπογράψει το Λιμενικό Ταμείο προγραμματική σύμβαση με το Δήμο, το πάρκο Παμφίλων, ο ποδηλατόδρομος Σουράδας – Αεροδρομίου όπου οι μελέτες είναι έτοιμες κ.λπ.

Μάλιστα σημείωσε είχε εξασφαλισθεί 1.000.000 ευρώ για την επισκευή των σεισμόπληκτων σχολείων από το 2019 τα οποία ουδέποτε αξιοποιήθηκαν. «Από τα χρήματα αυτά, πρόσθεσε, πήρε  το μερίδιό του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πριν μερικούς μήνες, που αναζητήσαμε την τύχη των πιστώσεων αυτών, ωστόσο ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ».

Αναφερόμενος στο έργο της προκυμαίας, ο Κώστας Κατσαρός επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή Γαληνού είχε στα χέρια της μελέτη από τον γνωστό αρχιτέκτονα Κ. Βαρώτσο, την οποία όπως είπε φεύγοντας από το Δήμο ο ίδιος, άφησε στο γραφείο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η σημερινή μελέτη που εκτελείται, είναι μία απλοποιημένη εκδοχή της μελέτης Βαρότσου, χωρίς τις ξύλινες εξέδρες που προέβλεπε η αρχική, προφανώς για να μην κολλήσει το έργο στις αδειοδοτήσεις. Σε κάθε περίπτωση η μελέτη που είχαμε στα χέρια μας προέβλεπε και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην προκυμαία Μυτιλήνης κάτι που δεν υπάρχει  σε αυτό που σήμερα υλοποιείται».

Ο Κώστας Κατσαρός μιλώντας για τα δικά του πολιτικά και αυτοδιοικητικά σχέδια, σημείωσε ότι έχει υποβάλει αίτημα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για να είναι υποψήφιος βουλευτής και ότι προς το παρόν περιμένει τις αποφάσεις του κόμματος. Όπως τόνισε υπάρχει σημαντική σύνδεση μεταξύ των Εθνικών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών και πρόσθεσε ότι γενικότερα για να μπορεί η Αυτοδιοίκηση να πετύχει πράγματα θα πρέπει να υπάρχει και ισχυρή – διεκδικητική εκπροσώπηση του τόπου μας στη βουλή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ