× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Προς κατάρρευση... 70 κτίρια στο Πλωμάρι!

Στα εγκατελειμμένα, επικίνδυνα οικήματα της περιοχής, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Πυξίδας» Δημήτρης Μαλλιαρός

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/1/2023

Προς κατάρρευση... 70 κτίρια στο Πλωμάρι!

Στα εγκαταλειμμένα κτίρια του Πλωμαρίου τα οποία είναι περίπου 70 σε όλη της Δημοτική Ενότητα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης με την παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη», Δημήτρης Μαλλιαρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο κ. Μαλλιαρός ειδικά για την περίπτωση του κτιρίου που πρόσφατα κατέρρευσε δίπλα στο Επαγγελματικό Λύκειο Πλωμαρίου ο ίδιος είχε κάνει εκτενή αναφορά από το 2017 όταν σε σχετικό φωτορεπορτάζ το φωτογράφισε και ανέδειξε την επικινδυνότητά του μαζί με άλλα παρόμοια κτίρια της περιοχής.

Όπως είπε κάθε φορά που γίνεται σεισμός το ζήτημα των επικίνδυνων κτιρίων έρχεται στην επικαιρότητα κυρίως με την ανάμνηση του τραγικού δυστυχήματος και του θανάτου δύο παιδιών στη Σάμο την ημέρα του σεισμού όταν κτίρια που ήταν κοντά στο σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουν καταγραφεί στο Πλωμάρι περίπου 70 ετοιμόρροπα σπίτια και παρά το γεγονός ότι έχει διαβιβαστεί σχετικός φάκελος στο Δήμο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό».

Όπως τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πυξίδας, μεταξύ των κτιρίων αυτών περιλαμβάνεται και το παλιό σαπωνοποιείο – ραφινερί του Πλωμαρίου το οποίο προοριζόταν για τη δημιουργία ναυτικού μουσείου.

«Δυστυχώς, πρόσθεσε, το έργο αυτό δεν προχώρησε, ούτε από την παρούσα ούτε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και πολύ φοβάμαι ότι το κτίριο αυτό θα καταρρεύσει πριν γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του ο Δημήτρης Μαλλιαρός αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Μιχαλέλειου γηροκομείου με το οποίο όπως τόνισε δεν ασχολήθηκε κανένας για πολύ καιρό με αποτέλεσμα λίγο πριν αναλάβει τη διοίκησή του η Κοινότητα Πλωμαρίου, σύμφωνα με το ΦΕΚ, να είναι χρεωμένο σε προμηθευτές και να οφείλει μισθούς στους εργαζόμενους.

«Λόγω προεκλογικής περιόδου, ο Δήμος Μυτιλήνης μετά από χρόνια αδιαφορία, δεσμεύτηκε να στηρίξει τη λειτουργία του υπογράφοντας προγραμματική σύμβαση. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να προχωρήσουν και μια σειρά εργασιών στο κτίριο προκειμένου να λάβει αδειοδότηση και να ενταχθεί στα ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από το αρμόδιο Υπουργείο».

Αναφερόμενος ο Δημήτρης Μαλλιαρός στα σχέδια του για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη συζήτηση μεταξύ των μελών της Πυξίδας προκειμένου να στηρίξουν υποψηφιότητα που προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία αυτή θα γίνει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις με σεβασμό στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μας».

Όπως τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της «Πυξίδας» γενικά θα πρέπει οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις να εντάξουν στο δυναμικό τους νέους ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν διάθεση για προσφορά στον τόπο τους και όχι επιθυμία απλά να βολευτούν σε μια έμμισθη θεση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.