× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περιοδεία Μπουρνού σε Παναγιούδα και Αφάλωνα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είχε συναναντήσεις με τους προέδρους των δύο κοινοτήτων και κατοίκους της περιοχής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2023

Περιοδεία Μπουρνού σε Παναγιούδα και Αφάλωνα

Περιοδεία στην Παναγιούδα και τον Αφάλωνα πραγματοποίησε χθες, Κυριακή, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Παναγιούδα, ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Βαγγέλη Βιόλατζη, καθώς και με τους Νίκο Χωριατέλλη και Άρη Σπέρκο, εκπροσώπους της πρωτοβουλίας κατοίκων για τη σωτηρία του Φοινικοδάσους του Καλαμιάρη. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν όλα τα δραματικά δεδομένα σε σχέση με τον σοβαρότατο κίνδυνο ολοσχερούς απώλειας του φοινικοδάσους λόγω της διασποράς του σκαθαριού, καθώς και οι λύσεις που υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται, για τη σωτηρία των δέντρων.

 Στον Αφάλωνα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνάντηση στο γραφείο της τοπικής κοινότητας με τον Πρόεδρο, κ. Κώστα Κουρογένη, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Μπέτυ Καφαλούκα και τον τ. Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Μιχάλη Χατζηαργυρίου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Παναγιούδα είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ταυτόχρονα είναι μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έλκει ολοένα και περισσότερους κατοίκους της πόλης. Είναι πραγματικά ντροπή να μην έχει κινητοποιηθεί ήδη επαρκώς ο Δήμος Μυτιλήνης, για να αποτραπεί το έγκλημα της απώλειας του Φοινικοδάσους στον Καλαμιάρη, που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη από τα μαθητικά μας χρόνια ως ένα μοναδικό θέαμα φυσικής ομορφιάς στο νησί μας. Άκουσα τις ανησυχίες των κατοίκων και ενώνω τη φωνή μου μαζί τους. Δεν χωράει άλλη κωλυσιεργία και αδιαφορία από πλευράς Δημοτικής Αρχής. Πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος, ώστε να εφαρμοστεί η πλέον κατάλληλη θεραπεία κατά του σκαθαριού, για να διασωθούν τα φοινικόδεντρα, προτού να είναι πολύ αργά.

Στον Αφάλωνα συνάντησα τη γνωστή εικόνα εγκατάλειψης των τοπικών κοινοτήτων από  την κεντρική εξουσία, αλλά και τη Δημοτική Αρχή. Το Τοπικό Συμβούλιο παλεύει χωρίς αυτονομία και πόρους, ενώ οι υπηρεσίες είτε κωφεύουν είτε κωλυσιεργούν, είτε μιλάμε για την καθυστέρηση της αποκατάστασης της εκκλησίας του χωριού, είτε για την παρουσία του αγροτικού γιατρού, που έχει επωμιστεί πολλαπλά καθήκοντα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, τον Αφάλωνα και τα Πάμφιλα.

 Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε δεσμευτεί στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την άμεση επαναφορά της αυτόνομης λειτουργίας των Τοπικών Κοινοτήτων, με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις εκλογές και διαχείριση των πόρων τους. Άλλος ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο αγωνιζόμαστε για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, που χρειάζεται η χώρα και ο τόπος μας».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου