× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ενεργοποιούν και την ΕΜΑΚ

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Λέσβο. Σε επιφυλακή και η Αστυνομία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2023

Ενεργοποιούν και την ΕΜΑΚ

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ έπειτα από τις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,7 και 4.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκαν σήμερα στη βόρεια Λέσβο.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και πρόεδρο της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα αποφάσισαν όπως η Επιτροπή παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο προκειμένου να συγκληθεί αν χρειαστεί και όταν έχει στη διάθεσή της επαρκή επιστημονικά δεδομένα. Επίσης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου και τους αρμόδιους δημάρχους από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση και στους οποίους ανέφερε ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε συνδρομή. Ταυτόχρονα, οι τοπικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο «Εγκέλαδος».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε επικοινωνία που είχε ο κ. Στυλιανίδης με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, συμφωνήθηκε τη Δευτέρα - παρακολουθώντας και την εξέλιξη του φαινομένου - «στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) να επισκεφθούν το νησί για αυτοψία στα λιγοστά κτίρια που έχουν μικρές ζημιές σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής».


Και η Αστυνομία

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται και αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τη σεισμική δόνηση.

Ειδικότερα, 10 αστυνομικοί, πέντε περιπολικά οχήματα και δυο πτητικά μέσα συνδράμουν ουσιαστικά τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην καταγραφή υλικών ζημιών, αλλά και με απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπου αυτό απαιτηθεί, στο οδικό δίκτυο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ