× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία για να μαθαίνουν τα παιδιά παίζοντας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 7/1/2023

Βιβλία για να μαθαίνουν τα παιδιά παίζοντας

Για το καλό της καινούργιας χρονιάς και την ομαλή επιστροφή και επανένταξη στα σχολεία, οι σημερινές προτάσεις θα είναι ανάλογες, προτείνω υπέροχα βιβλία με παιχνίδια και παιχνίδια με βιβλία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ραφτάκος των λέξεων, επετειακή έκδοση,(10 χρόνια), με δώρο επιτραπέζιο παιχνίδι, και παιχνίδια με τις λέξεις και προτάσεις για παιχνίδι, από την δεκάχρονη πορεία του βιβλίου, ένα βιβλίο μπεστ σελερ, του βραβευμένου συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου, σε εικόνες της βραβευμένης εικονογράφου Ίρις Σαμαρτζή, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Σκανάροντας τον κωδικό που υπάρχει στο βιβλίο μπορείτε να ακούσετε τον συγγραφέα να αφηγείται την ιστορία, αλλά και να ανακαλύψετε την δημιουργική πορεία του ραφτάκου αυτά τα δέκα χρόνια.

Πρόκειται για έναν ραφτάκο πραγματικά μοναδικό που έραβε με λέξεις και όχι με κλωστές! Ζεστές για το χειμώνα και δροσερές για το καλοκαίρι! Ξεχωριστά ρούχα και πολύ χρήσιμα όπως αποδείχτηκε! Καθώς και η ευγνωμοσύνη! Η αγαπημένη μου φράση του βιβλίου «[…] Είναι οι λέξεις που ζεσταίνουνε, δροσίζουν κι ομορφαίνουν πιο πολύ από όλα τα υλικά του κόσμου…». (Για παιδιά από 3 ετών). Περιγραφή από το οπισθόφυλλο: Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και πού θα τον βρούμε;

Φωτίζω και ερευνώ-Μικρά ζωάκια, ένα εξαιρετικό βιβλίο που βάζει το παιδί στην διαδικασία να ψάξει, να ανακαλύψει και να θαυμάσει το μεγαλείο της φύσης, στην ουσία να μάθει παίζοντας, με έναν έξυπνο και ευφάνταστο τρόπο, αυτόν αυτού του βιβλίου, από τις εκδόσεις suaseta. Στην ίδια σειρά υπάρχουν και άλλα βιβλία, που είμαι σίγουρη ότι αξίζει να ανακαλύψουμε! ( Για παιδιά από 5 ετών). Περιγραφή από το οπισθόφυλλο: Φώτισε τα σκηνικά με τον φακό που θα βρεις στο βιβλίο και ανακάλυψε μικρά ζωάκια που κρύβονται στο σκοτάδι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες μου λέξεις-Βιβλίο και Παζλ 20 Κομματιών, παιχνίδι-βιβλίο ή βιβλίο παιχνίδι παζλ, με όποια σειρά θέλετε, ένα είναι σίγουρο, τα μικρά παιδιά θα μάθουν παίζοντας είκοσι πρώτες αγαπημένες λέξεις! Επίσης μέσα σε τούτο το όμορφο κουτί υπάρχει το τρενάκι παζλ που θα βοηθήσει και στην λεπτή κινητικότητα του μικρού παιδιού! Από τις εκδόσεις Ψυχογιός, (για παιδιά από 2 ετών). Περιγραφή: Ανακαλύψτε μέσα σε αυτό το κουτί ένα φανταστικό τρενάκι-παζλ με οικεία αντικείμενα και ζωάκια και ένα βιβλίο με χαρούμενα στιχάκια, που βοηθούν στην εκμάθηση πρώτων λέξεων και εννοιών, καθώς και στην καλλιέργεια της λεπτής κινητικότητας των νηπίων.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίζω και μαθαίνω λέξεις- ΜΕΜΟ, στην ίδια φιλοσοφία είναι και το βιβλίο με τις 28 κάρτες που υπάρχουν στο κουτί τούτο για μικρά παιδιά, λίγο μεγαλύτερα (από 3 ετών), με το τρίπτυχο διάβασε-παίξε-μάθε, και εδώ! Το μικρό παιδί εξασκεί την λεπτή κινητικότητα, την μνήμη, το λεξιλόγιο και αυτό με τρόπο συντροφικό, παίξτε μαζί του, βάλτε πέρα από αδέρφια και ξαδέλφια αν υπάρχουν και την γιαγιά και τον παππού στο παιχνίδι, θα το χαρείτε όλοι πολύ! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Περιγραφή: Απομνημόνευσε τις εικόνες και μάθε πολλές λεξούλες καθώς παίζεις! Καλλιεργεί τη μνήμη, τη λεπτή κινητικότητα, τη συγκέντρωση, την παρατηρητικότητα και το λεξιλόγιο των νηπίων.

Καλή Χρονιά και καλή επανένταξη στο σχολείο!


*Η Δρ. Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Κινηματογραφική προβολή οργανώνει η Κίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Δευτέρα 13 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Βιβλιοδεσία, μια «χειρουργική τέχνη»!

H Δέσποινα με το εργαστήρι της «tortuguita» συστήνει πλέον τη μαγική τέχνη της βιβλιοδεσίας στο κοινό
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Βυζαντινός Ελληνισμός» πρωτότυπη μουσική παράσταση

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Μαύρη κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Το 50% των εσόδων θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ