× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία

Τι αναφέρει το πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος για την Κιβωτό του Κόσμου. Έρχονται διώξεις για τον πατέρα Αντώνιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/12/2022

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος βάζει στο στόχαστρο τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα.Το πόρισμα έρχεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε διατάξει ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η οριστική δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του κληρικού, της συζύγου του και ακόμα δύο προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τους ελέγχους στην περιουσία της οργάνωσης, καθώς και στα κινητά τηλέφωνα των παραπάνω προσώπων προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση τριών κακουργημάτων. Αυτά είναι η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η υπεξαίρεση και η απιστία.Το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της ΜΚΟ, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες, ενώ για αλλά δύο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν «ύποπτα» ποσά.

Πλέον το πόρισμα βρίσκεται στα «χέρια» της εισαγγελίας προκειμένου να ενσωματωθεί στη δικογραφία. τηλέφωνα των παραπάνω προσώπων προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση τριών κακουργημάτων. Αυτά είναι η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η υπεξαίρεση και η απιστία.

Το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της ΜΚΟ, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες, ενώ για αλλά δύο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν «ύποπτα» ποσά.Πλέον το πόρισμα βρίσκεται στα «χέρια» της εισαγγελίας προκειμένου να ενσωματωθεί στη δικογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξελίξεις από μέρα σε μέρα
Για ασέλγεια σε ανηλίκους κατά συρροή και για κακοποίηση ανηλίκων κατά συρροή, επίσης, καλείται να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στην Εισαγγελία Ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος όπως έγραφε νωρίτερα σήμερα το iEidiseis.gr.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ieidiseis.gr, από την έρευνα των δύο Εισαγγελέων Ανηλίκων και κυρίως από τις καταθέσεις πρώην τροφίμων της Κιβωτού, φέρεται να έχουν συγκεντρωθεί επαρκή στοιχεία για να σταλεί κλήση στον ιερέα, προκειμένου να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για σοβαρά αδικήματα, όπως είναι τα παραπάνω.

Κατά τις ίδιες πηγές, η έρευνα της Εισαγγελίας ολοκληρώθηκε και η κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις είναι πιθανόν να σταλεί ακόμη και αύριο, Παρασκευή (16/12) ή το αργότερο τη Δευτέρα (19/12).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Η επίσημη ανακοίνωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία