× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αξιοπρεπείς μισθοί, καλύτερα σχολεία και μόνιμοι εκπαιδευτικοί»

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν την Πέμπτη δάσκαλοι και καθηγητές της Λέσβου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 15/12/2022

«Αξιοπρεπείς μισθοί, καλύτερα σχολεία και μόνιμοι εκπαιδευτικοί»

Στον δρόμο του αγώνα συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική πανεκπαιδευτική απεργία, διεκδικώντας, αύξηση των μισθών τους, επαναφορά των δώρων και των επιδομάτων και  επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, όπου συμμετείχαν καθηγητές και δάσκαλοι των σχολείων μαζί με τα μέλη των διοικητικών συμβούλίων της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Μιλώντας στο «Ν» στο πλαίσιο της κινητοποίησης ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου Γιάννης Συκάς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ένα από τα βασικά διαχρονικά αιτήματα των καθηγητών είναι η αύξηση των μισθών που παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα ο κ. Συκάς έθεσε και το ζήτημα της μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών που έχουν διορισθεί εδώ και δύο χρόνια στο δημόσιο., σημειώνοντας ότι το Υπουργείο καθυστερεί τη διαδικασία.

Στα αιτήματα των δασκάλων και των νηπιαγωγών  αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Βάσω Καλαμιδιώτη. Η  πρόεδρος επισήμανε ότι το  σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2023 δεν προβλέπει καμία αύξηση στους μισθούς, ενώ  δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Διεκδικούμε, σημείωσε, άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας και τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Ζητούμε ακόμη άμεση  μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις και εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.

Τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε στο γραφείο της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Καίτη Στρατάκη. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στην κ. Στρατάκη από τους εκπαιδευτικούς ήταν η μονιμοποίηση των νεοδιορισθέντων που έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια υπηρεσίας καθώς και τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων του νησιού.

Η κ.Στρατάκη απαντώντας στους εκπαιδευτικούς παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα στις σχολικές υποδομές ενώ επισήμανε πως και η ίδια πολλές φορές έχει ζητήσει από τους δήμους να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες από το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το θέμα της μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών η κ. Στρατάκη σημείωσε ότι θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το Υπουργείο, μέσα στο πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς.

Δείτε το βίντεο με τη σημερινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου