× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

70χρονη πλαστογράφησε επιταγές ύψους 140.000 ευρώ

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή και επιτήρηση επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου σε κάτοικο της Λουτρόπολης Θερμής

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 14/12/2022

70χρονη πλαστογράφησε επιταγές ύψους 140.000 ευρώ

Ενοχη για το αδίκημα της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση με σκοπό τον προσπορισμό περιουσιακού οφέλους και βλάβης τρίτου, που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 70χρονη κάτοικο Λουτρόπολης Θερμής στις 8 Δεκεμβρίου όταν εκδικάστηκε η υπόθεση σε πρώτο βαθμό και απασχόλησε τουλάχιστον πέντε ώρες τη δικαστική αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 70χρονη καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης με αναστολή υφ’ όρον και υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για το ποσό των 141.339,39 και το αδίκημα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ' εξακολούθηση. 

Η υπόθεση αφορά πρώην υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας στη Λέσβο που δεν λειτουργεί πια, κατά την περίοδο 2011 έως 2014 όταν ήταν επίσης σύζυγος του τότε διαχειριστή της εταιρείας. Ο εντολέας του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Νίκου Σάββα, Γιάννης Ρούσσος είναι γιος συνιδρυτή  της εταιρείας και άλλοτε διαχειριστής.

Ο κ. Ρούσσος, όπως υποστήριξε στην ακροαματική διαδικασία, είχε δώσει επιταγές «ευκολίας» στην εταιρεία λίγο πριν από την αποχώρησή του προκειμένου να μην επέλθει ξαφνικός θάνατος διότι η εταιρεία λόγω χρεών δεν μπορούσε να λάβει μπλοκ επιταγών και να πληρώνει τους δανειστές της. Όταν σταμάτησε να παρέχει επιταγές γιατί δεν ήθελε να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση έπειτα από χρόνια διαπίστωσε, όπως ισχυρίστηκε, ότι η κατηγορούμενη νόθευε τις επιταγές αυτές αλλάζοντας την ημερομηνία: Πρόκειται για 17 επιταγές που φέρεται να τις παρείχε στους δανειστές (σ.σ. εν προκειμένω σε ναυτιλιακή εταιρεία) ως ενέχυρο πληρώνοντας με μετρητά και τις ξαναέπαιρνε πίσω. Τις κυκλοφορούσε δηλαδή εν αγνοία του εκδότη ξανά και ξανά με νέες ημερομηνίες. Ο τελευταίος  πίστευε ότι είχαν πληρωθεί οι επιταγές του, αλλά έπειτα από δύο χρόνια έμαθε ότι σφραγίστηκαν και σιγά σιγά βγήκαν τα πεπραγμένα της κατηγορούμενης στο φόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δικηγόρος Νίκος Σάββας σε σχετική ερώτηση δήλωσε στο «Ν» «Μετά από μία πολύωρη και εκτενή ακροαματική διαδικασία το  Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου αξιολογώντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού μαρτύρων, εγγράφων και απολογίας της κατηγορουμένης, καταδίκασε την κατηγορουμένη για το αδίκημα της κακουργηματικής πλαστογραφίας. Αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση με το αποτέλεσμα αυτό και την απονομή δικαιοσύνης, καθώς ο εντολέας μου πριν μία δεκαετία ορμώμενος από συναισθηματισμό και ανιδιοτέλεια προσπάθησε να σώσει μία εταιρία την οποία είχε υπηρετήσει και αντ΄αυτού και  εξαιτίας των απατηλών ενεργειών παρολίγο να χάσει και το σπίτι του και είχε βρεθεί στο παρελθόν ακόμα και στη θέση του κατηγορουμένου.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια