× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η αλληλεγγύη επανασυνδέει ρεύμα 9μελούς οικογένειας!

Ρύθμιση των δόσεων με παράσταση διαμαρτυρίας και διάλογο με τους υπεύθυνους κατάφερε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/12/2022

Η αλληλεγγύη επανασυνδέει ρεύμα 9μελούς οικογένειας!
Φωτογραφίες και βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας

Ένας εφιάλτης που έγινε πραγματικότητα την περασμένη Παρασκευή με τη διακοπή ρεύματος σε 9μελή οικογένεια της Αγιάσου, έφερε Αγιασώτες, μέλη και τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου το πρωί της Δευτέρας έξω από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ στη Μυτιλήνη για να γίνει άμεση επανασύνδεση. Η αλληλεγγύη όμως απέφερε λύση με εντολή από τη ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ να ξανασυνδεθεί το ρεύμα της πολύτεκνης οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ματθαίος Ανδρεαδέλλης, 47 ετών πατέρας επτά παιδιών, έζησε με τη σύζυγό του τον εφιάλτη της διακοπής ρεύματος την Παρασκευή, όταν ο εργολάβος της ΔΕΔΔΗΕ σφράγισε το ρολόι, μέσα στον Δεκέμβρη, στην Αγιάσο και εν όψει κακοκαιρίας. Το χρέος είχε συσσωρευτεί. Επρόκειτο για άνω των 5.000 ευρώ και 2.000 ευρώ με παλιότερο λογαριασμό.

Η κοινότητα της Αγιάσου, η πρόεδρος, Διαμάντω Ρουγγέλλη και η ενορία ευαισθητοποιήθηκε από την αρχή. Ετσι κι αλλιώς οι συντοπίτες του, από το υστέρημά τους, όπως μας είπε προμηθεύουν την οικογένεια όποτε μπορούν. Ο κ. Ανδρεαδέλλης έχει συνεργείο αυτοκινήτων και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τη σύζυγό του. Τα παιδιά τους είναι από 7 έως 23 ετών, εκ των οποίων τα δύο με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε βαθμό που προσπαθούν κάθε φορά να συγκεντρώσουν χρήματα για να μεταβούν σε Νοσοκομεία της Αθήνας. Και ο ίδιος ο πολύτεκνος πατέρας έχει πρόβλημα με την καρδιά του και όπως μας εξομολογήθηκε δεν πάει στον γιατρό, λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά και γιατί γνωρίζει ότι αν πρέπει να κάνει επέμβαση θα απουσιάσει από την εργασία του που είναι η αποκλειστική πηγή εισοδήματος των εννέα μελών της οικογένειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι μέχρι το 2018 με την πολυτεκνική ιδιότητα είχε μειωμένο ρεύμα, στη συνέχεια όμως και με την αλλαγή της νομοθεσίας, έπρεπε  να κάνει μια απλή διαδικασία ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, κάτι το οποίο δεν γνώριζε καλά (σ.σ. δεν έχει ούτε ίντερνετ το σπίτι τους), δεν είχε σωστή ενημέρωση ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να το κάνει και βέβαια δεν είχε τον χρόνο.

Έτσι ο λογαριασμός γιγαντώθηκε και καθώς δεν είχε κοινωνικό τιμολόγιο, ο ΔΕΔΔΗΕ έλαβε εντολή για διακοπή του ρεύματος (σ.σ. κάτι που δεν συμβαίνει για όσους/όσες είναι σε κοινωνικό τιμολόγιο τους δύσκολους χειμερινούς και θερινούς μήνες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον Γιάννη Ζαφειρίου, τον ίδιο τον παθόντα και συναδέλφισσες δημοσιογράφους μπήκαμε στο κτήριο της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη, ενώ έξω ηχούσε το σύνθημα «ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό». Η επιθυμία της διευθύντριας της ΔΕΗ, Ελευθερίας Βεριβάκη να συνδράμει τον πολύτεκνο πατέρα, γνωρίζοντας ήδη από τον ιερέα του χωριού το πρόβλημα ήταν πολύ σημαντική.

Με τηλέφωνα σε λογιστή και την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο, επιτεύχθηκε διακανονισμός των δόσεων 120 ευρώ και 120 ευρώ περίπου τον μήνα για τους δύο διαφορετικούς λογαριασμούς. Ηδη η κοινότητα της Αγιάσου έχει συγκεντρώσει 1000 ευρώ που έχουν καταβληθεί, ενώ με πίεση μέχρι την Τετάρτη η αντιδήμαρχος Μυτιλήνης, δεσμεύτηκε ο Δήμος να καταβάλλει το ποσό των 230 ευρώ για να ξεκινήσουν να λειτουργούν οι δόσεις. Στο μεταξύ η ΔΕΗ έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για επανασύνδεση του ρεύματος του σπιτιού στην Αγιάσο, σήμερα Δευτέρα και η αλληλεγγύη απέφερε καρπούς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ