× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ

Η βουλευτής Λέσβου του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα στο λαϊκό γλέντι των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης Πόλης του ΚΚΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2022

Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα της ταβέρνας «ο Δήμος» στην Επάνω Σκάλα όπου πραγματοποίησαν οι ΚΟΒ Πόλης του ΚΚΕ λαϊκό γλέντι. Τα γλέντια αυτά που πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ φέρνουν κομματικά και κνίτικα μέλη πιο κοντά με τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, συσφίγγονται περισσότερο οι σχέσεις, δίνουν δύναμη για περισσότερη μαζικοποίηση στους αγώνες που έρχονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«είναι γλέντια, που μέσα από τους ήχους κατάλληλης μουσικής επένδυσης, δίνουν ανάταση, κάνουν τις γροθιές να σφίξουν πιο γερά και να δηλώσουν ότι τίποτα και κανέναν δεν θα επιτρέψουν να τους στρέψουν στην απάθεια, περιμένοντας το αύριο που τους ετοιμάζουν με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κυβέρνηση και αστικά κόμματα που ομονοούν στο να γίνει ο λαός φτωχότερος, εξαθλιωμένος αρκεί να βγει αλώβητο και με υπερκέρδη το μεγάλο κεφάλαιο που δραστηριοποιείτε είτε στην βιομηχανία είτε στην υγεία είτε στην παιδεία είτε στην ενέργεια είτε στους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων κ.λ.π.

Έναν μικρό χαιρετισμό απεύθυνε στους καλεσμένους η βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα η οποία αφού τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Κομματικών Οργανώσεων Πόλης τους κάλεσε να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να γίνει πράξη και στο νησί μας η συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Παραθέτουμε το χαιρετισμό της βουλευτή.

«Εκ μέρους των κομματικών οργανώσεων πόλης της Μυτιλήνης σας καλωσορίζουμε στο γλέντι μας!
Εκτός από μια ευκαιρία να ανταμώσουμε, να κουβεντιάσουμε να πάρουμε δυνάμεις, θέλουμε και με τη σημερινή ευκαιρία να απευθύνουμε ξανά κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ παντού, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής!
Στο νησί μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων μας με το κάλεσμα μας που απευθύνεται σε όλους όσους ανησυχούν με τις εξελίξεις και προβληματίζονται για το τι πρέπει να γίνει, ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιλογές που έκαναν μέχρι χθες.
Σήμερα όμως η ανησυχία και ο προβληματισμός δεν μπορεί να είναι η αναμονή για το πότε θα ανακοινώσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, αλλά απαιτεί αγωνιστική συμπόρευση σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, συμμετοχή στους αγώνες, στο κίνημα!
Άλλωστε είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο.
Και αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ σημαίνει κόκκινος βουλευτής από το νησί μας, σημαίνει πιο δυνατή η φωνή του λαού που στενάζει από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, από τους πλειστηριασμούς, από την έλλειψη προστασίας της υγείας του και της παιδείας των παιδιών του.
Η επιλογή να πάρει ο καθένας και η καθεμιά τη θέση του στους αγώνες, στο οργανωμένο κίνημα, σε όλες τις μάχες, να βαδίσει στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό πλέον, προβάλλει από παντού.
Προβάλει από τον καθημερινό βραχνά της ακρίβειας, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με καλάθια, κουπόνια και δωροεπιταγές, αλλά το λιγότερο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση των φόρων στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, τα καύσιμα και στην ενέργεια.
Φίλες και φίλοι,
Που καταθέτει τις δυνάμεις του το ΚΚΕ;
Τις καταθέτει στο κίνημα, στους αγώνες για την επιβίωση μας, για να αυξηθούν οι μισθοί, για να υπάρχουν ΣΣΕ, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Για την προστασία της λαϊκής στέγης.
Δίνει τις δυνάμεις του για να μειωθεί το κόστος παραγωγής στους αγρότες, για να οργανωθούν στους αγροτικούς τους συλλόγους, για να μην περιμένουν σωτήρες.
Δίνει τις δυνάμεις του στον αγώνα της νεολαίας για σπουδές και ζωή με δικαιώματα, κόντρα στη μιζέρια και στον συμβιβασμό μέσα στο Πανεπιστήμιο, στους χώρους μαθητείας και κατάρτισης, στα σχολεία.
Δίνει τις δυνάμεις του με όλους τους φορείς του κινήματος, για να μην είναι η υγεία ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα αλλά να εξασφαλίζεται ως κοινωνικό δικαίωμα δωρεάν για όλο το λαό.
Καταθέτει τις δυνάμεις του στο δυνάμωμα των σωματείων, όπως κάνει αυτές τις μέρες στις εκλογές των ιδιωτικών υπαλλήλων στο μεγαλύτερο σωματείο του ιδιωτικού τομέα στο νησί για να αυξηθεί ο βαθμός οργάνωσης των εργαζομένων, των εργατοϋπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, για να μην είναι κανένας μόνος του, για να υπάρχει πάτημα του σωματείου σε κάθε χώρο δουλειάς, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους, για να αποσπάσουν κατακτήσεις σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα, για να εδραιώνεται η οργάνωση των εργαζομένων και να ανοίγει ο δρόμος για περισσότερες κατακτήσεις.
Είναι μια ευκαιρία σήμερα να πούμε ότι αυτή η μάχη δεν είναι εύκολη γιατί δεν είναι μόνο η προπαγάνδα της αναμονής και της παθητικότητας που διεξάγουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, είναι και η στάση της εργοδοσίας που σε ορισμένες περιπτώσεις το έχει απογειώσει και παλεύει με νύχια και με δόντια να μην μπαίνει η κάλπη στους χώρους εργασίας, για αυτό και δεν είναι τυχαία τα εμπόδια και οι αρνητικές αποφάσεις στο αίτημα του σωματείου να μπει η κάλπη μέσα στο ΚΥΤ που δείχνει ότι το κράτος και η κυβέρνηση δεν θέλουν μόνο φυλακές προσφύγων για διαλογή, θέλουν και φυλακές εργαζομένων για υποταγή.
Για αυτό τις επόμενες μέρες θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την μεγάλη μαζικοποίηση του σωματείου των ιδιωτικών υπαλλήλων, του σωματείου πυλώνα για το ΕΚ. Να μην υπάρξει εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα που δεν θα συμμετάσχει στις αρχαιρεσίες.
Δεν έχει σταματήσει το Κόμμα μας να κάνει αγωνιστικές παρεμβάσεις μέσα και έξω από την Βουλή.
Τέτοιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η τροπολογία για κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στα καύσιμα και την ενέργεια.
Όπως κατέθεσε και τροπολογία με την οποία προέβλεπε την απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού σε βάρος της πρώτης κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων της λαϊκής οικογένειας.
Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση αλλά αγνοήθηκε πανηγυρικά κι απ’ τους δήθεν ευαίσθητους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Αποδείχθηκε όμως ότι με ή χωρίς νόμους, η δύναμη της αλληλεγγύης, του κινήματος είναι αυτή που αποτελεί τη μεγαλύτερη προστασία, την πιο ισχυρή ασπίδα. Σ’ αυτές τις μάχες γίνεται πράξη το σύνθημα Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.
Το Κόμμα μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τον πραγματικό ένοχο που έχει ο λαός απέναντί του, είτε αφορά την ενεργειακή φτώχεια και τα καλάθια της κοροϊδίας, είτε τα αποτρόπαια περιστατικά κακοποίησης γυναικών και παιδιών, που τέτοια δυστυχώς έχουμε και στο νησί μας.
Τη Δευτέρα στις 9 το πρωί ο Σύλλογος προοδευτικών γυναικών καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια, όπου θα εκδικαστεί η έφεση για τη δολοφονία της Ερατώς. Γιατί στο δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο, τη δύναμη, την αντοχή να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες.
Αυτή την περίοδο διεξάγεται μεγάλη καμπάνια από τις Κομματικές Οργανώσεις στο νησί για την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, για τις απαράδεκτες αξιώσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας στο φόντο του διεθνούς ανταγωνισμού και του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που όχι μόνο μπαίνει σε κλιμάκωση μεταξύ των δύο στρατοπέδων αλλά και σε πιθανή γενίκευση.
Δίνει τις δυνάμεις του στο προσφυγικό και συνεχίζει να το κάνει παρόλο που ποινικοποιούνται τα στελέχη του, ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων.
Για όλα αυτά χρειάζεται ένα ΚΚΕ δυνατό και ανεξάρτητο οικονομικά!
Γιατί το ΚΚΕ δεν θα τους κάνει την χάρη να το βάλουν στο χέρι. Για αυτό σας καλούμε να το ενισχύσετε οικονομικά!
Να διασκεδάσετε με ψηλά το κεφάλι, να γλεντάμε και να ανταμώνουμε στους επόμενους αγώνες!
Καλή διασκέδαση σε όλες και σε όλους!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση