× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια δωρεάν Υγεία»!

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομιών συμμετέχει στη σημερινή στάση εργασίας 11:00 – 15:00 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2022

«Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια δωρεάν Υγεία»!

«Το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη στο ΕΣΥ είναι μία ακόμα μαχαιριά στο δικαίωμα του λαού στην υγεία. Ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίηση της υγείας και ένα ακόμα εμπόδιο στο λαό να έχει επαρκείς υπηρεσίες υγείας , χωρίς να βάλει το χέρι στη τσέπη» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών συμμετέχοντας στη σημερινή στάση εργασίας ενώ παράλληλα καλεί και σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωι στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Παράλληλα συνεχίζεται η υποστελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου Μυτιλήνης. Με κλινικές και τμήματα χωρίς επαρκή ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Με κλινικές και τμήματα που στηρίζονται σε «μπαλώματα» και στο φιλότιμο των συναδέλφων που υπερβάλλουν εαυτό. Η ίδια κατάσταση επικρατεί πάνω κάτω και στα εξίσου αποψιλωμένα από προσωπικό κέντρα υγείας του νησιού.

Με χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα το ΚΥ Μυτιλήνης που σταματάνε την 24ωρη λειτουργία του από 1η Δεκέμβρη, καθώς και τη συνεχόμενη λειτουργία του τα σαββατοκύριακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το παρόν νομοσχέδιο και την δυνατότητα για προσλήψεις μερικής απασχόλησης στους γιατρούς, απομακρύνει ακόμα περισσότερο την δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυτή η εγκληματική πολιτική που δεν σταματάει εδώ, προβλέπει με μαθηματική ακρίβεια και την επέκταση της στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων. Είναι φανερό πως για την κυβέρνηση ο άμεσος στόχος που προσπαθεί να εκπληρώσει με το νομοσχέδιο , αποτελεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αντί για μαζικές μόνιμες προσλήψεις και υψηλού επιπέδου παροχές υγείας για το λαό.

Με το νομοσχέδιο νομιμοποιείται το πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών και το δημόσιο νοσοκομείο θα μετατραπεί σε δεξαμενή άντλησης πελατείας για την ιδιωτική υγεία. Ένα νομοσχέδιο που διαλύει δηλαδή, ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν υγεία αφού θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

 H κυβέρνηση επιχειρηματολογεί πως με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών αλλά και την ύπαρξη απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, αυξάνει τις επιλογές των ασθενών. Απαντάμε πως δεν είναι επιλογή του ασθενή αλλά ωμός εκβιασμός προς τον ασθενή , με το δίλημμα ή έχεις χρήματα να πληρώσεις ή θα καθυστερήσει η θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση, με δυσμενείς για την υγεία συνέπειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φάνηκε το τελευταίο διάστημα της επιδημίας πόσο στοιχίζει σε ζωές η πολυδιαφημισμένη ”συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”.
Δεν θα επιτρέψουμε το ΕΣΥ να γίνει οίκος εμπορίου, ούτε προθάλαμος των ιδιωτικών κλινικών. Το ΕΣΥ είναι εδώ για να καλύπτει την ανάγκη όλου του λαού για υγεία και για να μην ματώνει η τσέπη του.

Απαιτούμε δυνατά και επίμονα:

• Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη!
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας του νησιού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο