× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εξετάσεις για πτυχίο Ραδιοερασιτέχνη στη Λέσβο

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/11/2022

Εξετάσεις για πτυχίο Ραδιοερασιτέχνη στη Λέσβο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη  προκηρύσσει εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη (Κατηγορίας 1 & Κατηγορίας Εισαγωγικού Επιπέδου), Β΄ περιόδου 2022, στην περιοχή ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου  την ∆ευτέρα 19 Δεκεμβρίου  στις 10 το πρωί. 

∆ικαίωµα συµµετοχής στις εξετάσεις έχουν οι πολίτες Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονοµικού χώρου και οι πολίτες άλλων χωρών που διαθέτουν άδεια παραµονής στην Ελλάδα. Επίσης κατά την ηµέρα υποβολής της αίτησης συµµετοχής τους στις εξετάσεις πρέπει να έχουν συµπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους και να έχουν αποδεικτικό αποφοίτησης από δηµοτικό σχολείο.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών της ∆/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Π. Βοστάνη 4, Τ.Κ. 81100, Μυτιλήνη). Οι ενδιαφερόµενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόµενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά (όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3 παρ. 7 της Υ.Α.  38200/1136/11) στην αντίστοιχη Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών µόνιµης κατοικίας τους., µέχρι την ∆ευτέρα 12-12-2022. Συγκεκριµένα, οι υποψήφιοι συνυποβάλουν µε την αίτησή τους τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο δελτίου αστυνοµικής ταυτότητος ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης για την ταυτοποίηση του ενδιαφερόµενου και τη διαπίστωση της ηµεροµηνίας γέννησης.

2. Σε περιπτώσεις υπηκόων άλλων χωρών πού διαµένουν νόµιµα στην Ελλάδα , αποδεικτικά έγγραφα πού σχετίζονται µε τα στοιχεία τους , την ηλικία , υπηκοότητα και την µόνιµη διαµονή τους συµπεριλαµβανοµένης και της άδειας παραµονής στις περιπτώσεις που προβλέπεται.

3. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται η ταχυδροµική διεύθυνση της µόνιµης κατοικίας τους.

4. Παράβολο 26 € (e-παράβολο εκτυπώνεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονοµικών https://www1.gsis.gr ακολουθώντας τη διαδροµή: Χορήγηση παραβόλου Φορέας δηµοσίου: Υποδοµών και Μεταφορών/Ραδιοεπικοινωνίες-Κατηγορία Παραβόλου: Ραδιοερασιτέχνες Πτυχίο – Τύπος παραβόλου [5113] Συµµετοχή στις εξετάσεις για πτυχίο).

5. ∆ύο φωτογραφίες (υποβάλλονται µετά την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων για την

έκδοση του πτυχίου).

6. Αποδεικτικό αποφοίτησης από δηµοτικό σχολείο ή ανώτερης βαθµίδας. Διανομή 3 μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 63805e3feb32ff008dec568b στις 25/11/22 12:20

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εφόσον συγκεντρωθούν τουλάχιστον τρείς

(3) υποψήφιοι.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη διενεργούνται στην Ελληνική γλώσσα, αποκλειστικά µε ηλεκτρονικό τρόπο. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε ερωτηματολόγια πολλαπλών επιλογών σύµφωνα µε την διαδικασία πού περιγράφεται στο άρθρο 5 της ΥΑ 38200/1136/11-08-2011 (ΦΕΚ 1969/τ.Β΄/02-09- 2011), µε θέµα: «Κανονισµός λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθµών ασυρµάτου».

Οι υποψήφιοι, για να τους επιτραπεί η συµµετοχή του στις εξετάσεις θα επιδεικνύουν στην Επιτροπή, εισερχόµενοι στην αίθουσα εξετάσεων, την αστυνοµική τους ταυτότητα ή κάθε άλλο αποδεικτικό µέσο των στοιχείων ταυτότητας τους, όπως αυτά ορίζονται στον Κώδικα ∆ιοικητικής ∆ιαδικασίας [Ν. 2690/1999 (Φ.Ε.Κ. 99/Α/1999)], όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προσεχώς, υποτροφίες για μαθητές της Καλλονής

Ενεργοποιείται από το Δήμο Δυτικής Λέσβου το Κληροδότημα «Αριστομένης Μουμτζής» μετά την οριστικοποίηση τους καθεστώτος λειτουργίας του
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκκληση για τετραμελή οικογένεια στην Αγιάσο

Είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα για έναν καρκινοπαθή παππού που ζει με τη γυναίκα του και μεγαλώνουν τα δυο εγγόνια τους έξι και 10 ετών κάνει το Artοποιώ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το Μιχαλέλειο

Το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου, στηρίζει έμπρακτα το γηροκομείο του Πλωμαρίου που δοκιμάζεται
ΔΡΑΣΕΙΣ

50 χρόνια γιόρτασε ο Ερέσιος Σύλλογος, Θεόφραστος

Νέα σελίδα για τον Σύλλογο που εκδίδει περιοδικό από το 1977
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στην «Κυψέλη»

Παρέδωσαν υλικό για καλό σκοπό και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του κέντρου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ποιοι είναι οι «κουκουλοφόροι» των επαναπροωθήσεων;

Περισσότερες από 2.157 αναγκαστικές επιστροφές μετρά ο Μηχανισμός της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου- Μιλά στο «Ν» ο επόπτης, Ηλίας Τσαμπαρδούκας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

168 θάνατοι από κορoνοϊό

Στους 153 διαμορφώθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Αναμένουμε η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη να υψώσει ανάστημα για τη Βάστρια»

Συνάντηση του Γιάννη Μπουρνού με τους Προέδρους Πηγής και Κώμης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπομπή του ΚΕΘΕΑ με το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Μέσα στον Φεβρουάριο η Κινητή Μονάδα έχει οργανώσει ομιλίες στο 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και στο ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι στο Πλωμάρι

Σοβαρά τραυματίστηκε στο τροχαίο ο δικυκλιστής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο Ευρωκοινοβούλιο το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Μαθητές και μαθήτριες στο Στρασβούργο για έναν κόσμο καλύτερο
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η «Βάστρια» επιστρέφει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης

Μετά από αίτημα 15 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης έρχεται στη συνεδρίαση της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου το θέμα των περιβαλλοντικών όρων της νέας δομής που είναι σε διαδικασία διαβούλευσης