× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

550.000 ευρώ... «πάνε να βρουν» άλλα 21 εκατομμύρια που είναι αναξιοποίητα

Η χρηματοδότηση της δημοτικής αρχής Κύτελη για την αγορά και αποκατάσταση του οικοπέδου του ΚΥΤ της Μόριας αποκάλυψε ότι συνολικά χρηματοδοτήσεις ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ παραμένουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία αναξιοποίητες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2022

550.000 ευρώ... «πάνε να βρουν» άλλα 21 εκατομμύρια που είναι αναξιοποίητα
Ο κ. Μηταράκης υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους 550.000 ευρώ προς τον Δήμο Μυτιλήνης, παρουσία του Δημάρχου, Στρατή Κύτελη και του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Νομού Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, που αφορά στην χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση - Καθαρισμός χώρου πρώην ΚΥΤ Μόριας».

Η υπογραφή σήμερα 23 Νοεμβρίου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη της διαπιστωτική απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης από το Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες από το Δήμο Μυτιλήνης για την αγορά και την αποκατάσταση του χώρου του πρώην ΚΥΤ στη Μόρια, αποκάλυψε κάτι το πραγματικά συνταρακτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Δήμος Μυτιλήνης έχει λάβει από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνολικά περισσότερα από 21 εκατομμύρια ευρώ. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά τα χρήματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης παραμένουν αναξιοποίητα στα πλαίσια της γνωστής ... «ικανότητας» της δημοτικής αρχής Κύτελη να εκτελεί έργα!

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι συνολικά ο Δήμος Μυτιλήνης έχει λάβει από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου 15.095.256,40 ευρώ, από τα οποία 6.712.219,40 ευρώ αφορούν στα δημοτικά τέλη, τα 5.020.637 ευρώ στις έκτακτες επιχορηγήσεις, και τα 3.362.400 ευρώ στο Ταμείο Αλληλεγγύης. Πέρα των παραπάνω χρημάτων το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει χρηματοδοτήσει τη μονοπρόσωπη δημοτική «Αναπτυξιακή Μυτιλήνης» με 6.109.700 ευρώ, με σκοπό την εκπόνηση έργων που αφορούν στο Δήμο.

Όσον αφορά το έργο της αγοράς και της αποκατάστασης του χώρου του πρώην ΚΥΤ στη Μόρια ο συνολικά εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου και των υποέργων του ανέρχεται στο ποσό των 550.000 ευρώ, ενώ το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης του συνολικού έργου προσδιορίζεται σε 10 μήνες. Δηλαδή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα έχει αγορατεί το οικόπεδο από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο ανήκει και θα έχει αποκατασταθεί κιόλας. Ας τη σημειώσουμε και αυτήν την ημερομηνία!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου