× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Κοινότητα Πλωμαρίου αναλαμβάνει τη Διοίκηση του Μιχαλέλειου

Η ανάληψη της Διοίκησης, επισημαίνει στην απόφασή του το Κοινοτικό Συμβούλιο, γίνεται υπό τον όρο οι χρηματοδοτήσεις γίνουν άμεσα, διαφορετικά θα υπάρξει αναθεώρηση της απόφασης το Φεβρουάριο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/11/2022

Η Κοινότητα Πλωμαρίου αναλαμβάνει τη Διοίκηση του Μιχαλέλειου

Λευκός καπνός για το αδιέξοδο που έχει προκύψει στο γηροκομείο του Πλωμαρίου βγήκε πριν από λίγο (Τετάρτη απόγευμα) στην έκτακτη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλωμαρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα την ανάληψη της  διοίκησης του ιδρύματος από τα μέλη της Κοινότητας όπως ορίζει το ΦΕΚ του Ιουλίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη της κοινότητας και ο πρόεδρος Γιάννης Ξανθούλης εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη στάση του Δήμου Μυτιλήνης ενώ ξεκαθάρισαν ότι η ανάληψη της διοίκησης γίνεται δοκιμαστικά έως τον Φεβρουάριο. Όπως είπαν σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο Δήμος δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί σε σχέση με την χρηματοδότηση και την κάλυψη των χρεών τότε θα παραιτηθούν.

Σε κάθε περίπτωση σημειώθηκε ότι στο πρωτόκολλο παραλαβής θα αναφέρεται ρητά ότι το χρέος που υπάρχει μέχρι σήμερα σε προμηθευτές και εργαζόμενους είναι ευθύνη του Δήμου Μυτιλήνης και αυτός θα πρέπει να φροντίσει για την αποπληρωμή του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλωμαρίου, τα μέλη της αναλαμβάνουν  τη διοίκηση του ιδρύματος με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-  Η πίστωση του 2022 να ανέλθει στο ποσό των 30.000 ευρώ ενώ εκείνη του 2023 στο ποσό των 40.000 ευρώ.

- Να εξασφαλιστεί η κάνει χρηματοδότηση για την αδειοδότηση του ιδρύματος και συγκεκριμένα για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων πυρασφάλειας στο ίδρυμα.

- Να υπάρξει δέσμευση από το Δήμο ότι η πίστωση του 2023 θα είναι 40.000 ευρώ  αντί 30. 000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλα τα αυτά σημείωνεται στην απόφαση, λόγω των δύσκολων συνθηκών που βρίσκεται το ίδρυμα και των οφειλών σε εργαζόμενους και προμηθευτές θα πρέπει να γίνουν το αργότερο έως τέλος Φεβρουαρίου του 2023 σε διαφορετική περίπτωση θα επανεξετάσουμε την στάση μας.

Σε ότι αφορά στο  πρωτόκολλο παραλαβής θα υπογραφεί με την αίρεση ότι θα αναγράφουν σε αυτό τα διαλαμβανόμενα στο σχετικό έγγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης σχετικά με την εξόφληση των οφειλών από τον Δήμο Μυτιλήνης. 

Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου παρέστη και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τακτοποιηθούν όλα τα διαδικαστικά που αφορούν την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των ζητημάτων που αφορούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τη διαχείριση τους. 

Την προεδρία του ιδρύματος αναλαμβάνει ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Ξανθούλης, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Μουτζούρης Γενικός Γραμματέας ο Γιάννης Μιχαλέλλης, ταμίας ο Ιωάννης Κουτζαμάνης και μέλη οι: Μαμάκου Περσεφόνη και Γαρυφαλιά Βάμβουρα. 

Να θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή τα χρέη του Μιχαλέλειου γηροκομείου του Πλωμαρίου αγγίζουν τις 50.000 ευρώ και αφορούν σε μισθούς εργαζομένων οι οποίοι πληρώνονται με έναντι από το Μάιο και σε οφειλές απέναντι σε προμηθευτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και το διοικητικό αδιέξοδο, υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε τρόφιμα και αναλώσιμα υλικά στο ίδρυμα από δωρεές πολιτών και εταιρειών που έχουν δείξει τεράστια ευαισθησία στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Από εκεί και πέρα το ίδρυμα έχει πληρώσει σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν όλους τους τρέχοντες λογαριασμούς, ρεύματος και νερού ενώ είναι τακτοποιημένες και οι ασφαλιστικές και φορολογικές του υποχρεώσεις. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή