× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σφυροκόπημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για Predator και ΕΥΠ

«Η επίμονη άρνησή σας να έρθετε στη Βουλή και να δώσετε απαντήσεις μαρτυρά ενοχή»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2022

Σφυροκόπημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για Predator και ΕΥΠ

Ασφυκτική πίεση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό στη σκιά των νέων αποκαλύψεων για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα να επανέρχεται με νέα ερωτήματα για Predator και ΕΥΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εδώ και δύο εβδομάδες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και αρνείται να απαντήσει στη Βουλή στις επίκαιρες ερωτήσεις του για το κατά πόσο υπάρχουν πρόσωπα και υπουργοί του που εκτός από το Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ» αναφέρει εισαγωγικά στην ερώτηση που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας καλώντας εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Η επίμονη άρνησή σας να έρθετε στη Βουλή και να δώσετε απαντήσεις μαρτυρά ενοχή. Τα δε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν τις αρνήσεις σας είναι καταιγιστικά και πολλαπλασιάζουν τα αναπάντητα ερωτήματα» σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας και επικαλείται δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο.

Με δεδομένο ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«H λίστα των ατόμων που τέθηκαν σε παρακολούθηση μαρτυρά την ύπαρξη ενός παρακρατικού δικτύου που πέραν από τη πολιτική επιρροή επιζητούσε και χρήσιμες πληροφορίες για τις επιχειρηματικές εξελίξεις στο τόπο μας.
Στο στόχαστρο του παρακρατικού μηχανισμού ήταν και η ροή του χρήματος που συνδέονται ακόμη και με τα εξοπλιστικά προγράμματα, με φορείς του δημοσίου και μεγάλα κοινοτικά κονδύλια δισεκατομμυρίων.
Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης φαίνεται ότι άλλαξε και ενώ αρχικά αμφισβητούσατε τη γνησιότητα της λίστας των στόχων, τώρα ισχυρίζεστε ότι τελικά στόχος ήταν η ίδια η κυβέρνηση.
Αποκαλύπτεται πως ο δήθεν έλεγχος που έκανε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας υπό τον στενό συνεργάτη σας, κ. Μπίνη, στις εταιρίες Intellexa και Krikel χωρίς καν να ελέγξει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ήταν προσχηματικός και επί της ουσίας ακόμα ένα λιθαράκι στην επιχείρηση συγκάλυψης.
Παρά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που ταυτίζουν το predator με την ΕΥΠ και αποκαλύπτουν ότι το κακόβουλο λογισμικό λειτουργούσε σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση, εσείς συνεχίζετε να ισχυρίζεστε ότι η ΕΥΠ και εσείς προσωπικά που έχετε τη ευθύνη της, δεν έχετε καμία σχέση με το παράνομο λογισμικό»
Με όλα τα παραπάνω, ο Αλέξης Τσίπρας κρίνει σκόπιμο να επιμείνει στη προσπάθειά του να καλεί τον πρωθυπουργό στη Βουλή «όπως αρμόζει σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, και να απαντήσετε στα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν για τη σχέση της ΕΥΠ με το παράνομο λογισμικό predator».

Τα ερωτήματα στον πρωθυπουργό

1. Μπορείτε να δεσμευθείτε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησής σας, κανένας γενικός γραμματέας, βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κανένας δημοσιογράφος από τις λίστες που έχουν δημοσιευθεί, δεν είχε παράλληλα με το παράνομο λογισμικό predator, τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ με τη «νόμιμη» διαδικασία της επισύνδεσης κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη και τον κ. Θανάση Κουκάκη;

2. Σκοπεύετε να ζητήσετε τη συγκατάθεση των υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησής σας που εμπεριέχονται στη λίστα των φερόμενων ως στόχων του predator, προκειμένου να καλέσετε άμεσα την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εξ’ αυτών που ήταν και σε διαδικασία «επίσημης» επισύνδεσης από την ΕΥΠ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε την παρακολούθηση και από την ΕΥΠ»

Λίγο νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχολίαζε όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Σήμερα ο κ. Οικονόμου πήγε ένα βήμα παραπέρα: Δεν διέψευσε ότι μπορεί υπουργοί του να παρακολουθούνταν και με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ εκτός από το κακόβουλο λογισμικό. Ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός, που πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του, δήθεν δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος παρακολουθείται, ακόμα και αν αυτό αφορά υπουργούς της κυβέρνησης» ανέφερε το κόμμα της Κουμουνδούρου καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «είναι προφανές ότι ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε την παρακολούθηση και από την ΕΥΠ υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η άρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δείχνει την ενοχή του. Κανένας αθώος δεν κρύβεται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ