× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μόνο με προγραμματική σύμβαση θα πάρει λεφτά το Μιχαλέλειο από το Δήμο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μυτιλήνης με τη συμμετοχή αντιπολίτευσης, αντιδημάρχων και Οικονομικής Υπηρεσίας για την άρση του αδιεξόδου στο γηροκομείο του Πλωμαρίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/11/2022

Μόνο με προγραμματική σύμβαση θα πάρει λεφτά το Μιχαλέλειο από το Δήμο

Τη λύση της προγραμματικής σύμβασης με το Μιχαλέλειο Γηροκομείο του Πλωμαρίου, για να υπάρξει τακτική χρηματοδότηση,  εφόσον συγκροτηθεί σε σώμα το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα απαρτίζεται από τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, προκρίνει ανοιχτά ο Δήμος Μυτιλήνης έχοντας και τη συναίνεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες βάζουν πλάτη για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό αποφασίστηκε την Δευτέρα το μεσημέρι σε σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε στο Παλιό δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου Στρατή Κύτελη, του αντιδημάρχου Οικονομικών Παναγιώτη Κατσαβέλλη, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Πλωμαρίου Δημήτρη Βαρβαγιάννη, υπηρεσιακών παραγόντων της Οικονομικής Υπηρεσίας  και εκπροσώπων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας εξήγησαν πως η προγραμματική σύμβαση είναι ο μόνος τρόπος αυτή τη στιγμή για να χρηματοδοτηθεί το ίδρυμα από το δήμο καθώς όπως είπαν δεν υπάρχει άλλη νόμιμη οδός. Μάλιστα με τον τρόπο αυτό υπάρχει δυνατότητα να εκταμιευθούν μέσα στο 2022 χρήματα για το Ίδρυμα ενώ μπορεί και τα επόμενα χρόνια να υπάρχει τακτική στήριξη και χρηματοδότηση.

Τη λύση αυτή φαίνεται ότι πρότεινε ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι αρμόδιος  και για την έγκριση των αποφάσεων των στους δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης συμμετείχαν στη σύσκεψη η Νίκη Τσιριγώτη από τη Λαϊκή Συσπείρωση και η Βασιλική Ανδρεαδέλλη από  την παράταξη «Με πυξίδα τον πολίτη». Συμμετείχε ακόμη και ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας» Μιχάλης Μαμάκος που συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή.

Από την πλευρά της η Νίκη Τσιριγώτη σημείωσε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να βρεθεί νόμιμη λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και να πληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές.

Από την πλευρά της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» σημειώνεται ότι ο Δήμος οφείλει να στηρίξει το ίδρυμα και να δώσει μέσα στο 2022 πριν το τέλος του χρόνου, 30.000 ευρώ και όχι 20.000 όπως αρχικά είχε αναφερθεί, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το πρόβλημα θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης ο οποίος σημείωσε ότι πέρασε δύσκολες μέρες το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία του.

Τι συμβαίνει σήμερα στο γηροκομείο Πλωμαρίου 

Οι εργαζόμενοι την ίδια ώρα συνεχίζουν τυπικά την κινητοποίησή τους, ωστόσο πραγματοποιούν κανονικά όλες τις εργασίες που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του γηροκομείου και τη φροντίδα των γερόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και το διοικητικό αδιέξοδο, υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε τρόφιμα και αναλώσιμα υλικά στο ίδρυμα από δωρεές πολιτών και εταιρειών που έχουν δείξει τεράστια ευαισθησία στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Από εκεί και πέρα το ίδρυμα έχει πληρώσει σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν όλους τους τρέχοντες λογαριασμούς, ρεύματος και νερού ενώ είναι τακτοποιημένες και οι ασφαλιστικές και φορολογικές του υποχρεώσεις.

Στην ουσία όπως έχει αναφερθεί αναλυτικά στα ρεπορτάζ του «Ν» οι οφειλές αφορούν στους μισθούς των εργαζομένων και σε προμηθευτές.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»