× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένοχος ο γυμναστής για παρενόχληση μαθήτριας‑ Δικαιωμένη η οικογένεια

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για χάδια και μηνύματα του: «Δεν ήρθες πολύ κοντά μου»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/11/2022

Ένοχος ο γυμναστής για παρενόχληση μαθήτριας‑ Δικαιωμένη η οικογένεια
Δικαιωμένη η μαθήτρια και οι γονείς της μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου

Ένοχος κατ' εξακολούθηση για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικης μαθήτριας 14 ετών σε πρώτο βαθμό κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, γυμναστής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δίδασκε χρόνια σε σχολεία της Λέσβου. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ μετά την απόφαση ο γυμναστής άσκησε έφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δίκη που είχε λάβει αναβολές, κατέθεσαν η μητέρα της μαθήτριας, ο πατέρας της και η ίδια που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Από την πλευρά του κατηγορουμένου μάρτυρες υπεράσπισης ήταν οχτώ εκ των οποίων: ένας παλιός φίλος του που η κόρη του ήταν μαθήτρια του γυμναστή, μία μαθήτριά του πριν από 30 χρόνια, μία μαθήτριά του την περίοδο 2006-2008, μία μητέρα παλιότερης μαθήτριάς του, ο αδερφός του διευθυντής του δημοτικού σχολείου της περιοχής και η σύζυγος του γυμναστή.

Ας σημειωθεί ότι ο καθηγητής φυσικής αγωγής έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα απο το 2018 όταν έγινε η καταγγελία, ενώ έπειτα από σχετική ΕΔΕ που έγινε μόνο αναφορικά με τα μηνύματα που έστελνε στο facebook και όχι για ασελγείς συμπεριφορές ή χάδια, του έγινε σύσταση για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η ίδια μαθήτρια όπως έχει προκύψει από δύο διαφορετικές δικαστικές υποθέσεις με διαφορετικούς ενόχους βρέθηκε θύμα ασέλγειας από δύο καθηγητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική της υγεία από μικρή έως σήμερα που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο γυμναστής ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα στο facebook της μαθήτριας έναν χρόνο πριν ακόμα την έχει στην τάξη του, όπως «Εσένα σε συμπαθώ πολύ», με τα μηνύματα καθώς περνάει ο καιρός να κορυφώνονται μετά τα μαθήματα «Δεν ήρθες πολύ κοντά μου». 

Μάλιστα για την περίοδο που έστελνε τα απρεπή μηνύματα, καθώς δεν ήταν καθηγητής της ακόμα, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες τόσο από τους δικαστές, αλλά και με πρόταση Εισαγγελέα.

Η μαθήτρια ζούσε έναν εφιάλτη ο οποίος ξύπνησε με τις ερωτήσεις της υπεράσπισης μέσα στο δικαστήριο. Δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει τα μηνύματα του καθηγητή, ο οποίος τις έλεγε ότι θα της βάλει 14. Για όλα αυτά τα μηνύματα και την απειλή του, ο αδερφός του υποστήριξε ότι νιώθει οικειότητα με τους μαθητές, ότι θέλει να κατέβει στο επίπεδό τους και ότι γενικώς... έτσι μιλάει. «Κουκλάκι», «κορίτσαρε» και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί ακούστηκαν από την υπεράσπιση για άλλες περιπτώσεις μαθητριών που τις αποκαλούσε έτσι και το θεώρησαν λογικό λόγω του... χαρακτήρα του, καθώς ήταν αγαπητός στη μαθητική κοινότητα που πάντα τον επέλεγε ως συνοδό στις πενθήμερες εκδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γυμναστής στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια της μαθήτριας τον είχε βάλει...στο μάτι, επειδή είχε υπερασπιστεί έτερο καθηγητή που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση, μεταξύ άλλων μαθητριών και στην ίδια τη μαθήτρια. Τόνισε δε ότι ήταν συμμαθητής με τη γιαγιά της μαθήτριας και την έβλεπε απομονωμένη, ότι δεν της άρεσε η γυμναστική, από την οποία η ίδια ζήτησε απαλλαγή προκειμένου να μην τον βλέπει, καθώς ήθελε να την κοινωνικοποιήσει.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής ήταν ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης που προέβη σε δηλώσεις μαζί με την οικογένεια, ενώ συνήγορος υπεράσπισης του γυμναστή ήταν η Πελαγία Ανδριώτου που όμως δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για την απόφαση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης