× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεκάδες οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΑΠΑΛ που δούλευαν χωρίς σύμβαση στο δήμο Μυτιλήνης»

Στο σκάνδαλο της δημοτικής αρχής Κύτελη με την ΔΕΔΑΠΑΛ που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του ο Γιώργος Αλεξίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/11/2022

«Δεκάδες οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΑΠΑΛ που δούλευαν χωρίς σύμβαση στο δήμο Μυτιλήνης»

Στη γνώση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου ήταν το γεγονός ότι εργαζόμενοι της ΔΕΔΑΠΑΛ δούλευαν στο δήμο Μυτιλήνης χωρίς σύμβαση. Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξη  του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» o Γιώργος Αλεξίου.Μάλιστα ο κ.Αλεξίου έκανε λόγο για δεκάδες εργαζομένου διαψεύδοντας τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη που σε συνέντευξη του στις 3 Οκτωμβρίου είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για ελάχιστους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια της συνέντευξης του ο κ.Αλεξίου αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Μιχαλέλειου γηροκομείου επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες που συνάντησαν με το Δήμαρχο, έχουν απόλυτο δίκιο να ζητούν τα χρήματά τους και ότι η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την κοινότητα θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

«Υπάρχουν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα τα οποία όμως δεν αφορούν τους εργαζόμενους ούτε τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Η λύση είναι άμεσα να εξοφληθούν τα χρέη του ιδρύματος και να υπάρξει μέριμνα για τακτική χρηματοδότηση από το Δήμο ώστε να μην έχουμε επανάληψη των φαινομένων στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση. Εμείς ως Σύλλογος πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση και μιλάμε με το Δήμο, τους εργαζόμενους και όποιον άλλον απαιτείται ώστε να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος των εργαζομένων στους Δήμους της Λέσβου, αναφέρθηκε στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε, η συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 9 Νοέμβρη είναι ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια το εισόδημα των υπαλλήλων στους Δήμους και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό. «Όλα γύρω μας ακριβαίνουν, η ενέργεια, τα καύσιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης. Ο μισθοί μας μόνο παραμένουν καθηλωμένοι και όπως μας είπαν αυξήσεις θα δούμε το 2024. Παράλληλα όλες οι υπηρεσίες και κυρίως των Δήμων παραμένουν υποστελεχωμένες και δουλεύουν άνθρωποι με ομηρίες συμβάσεων και ελαστικές μορφές εργασίας.

Οι συνάδελφοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η συμμετοχή στην απεργία, δεν είναι χαμένο μεροκάματο. Αντίθετα μόνο αν στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν αντέχουμε άλλο,  θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.