× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καμπάνες» για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων

Αστυνομικός κρίθηκε από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ότι τέλεσε το αδίκημα της απλής δυσφήμισης και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/11/2022

«Καμπάνες» για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων

Για απλή δυσφήμιση και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων δικάστηκε σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης. Στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας που το καλοκαίρι του 2018 είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα επεισόδια σε βάρος δημοσιογράφων της πόλης. Επιθέσεις που είχαν προκαλέσει πανελλήνιες αντιδράσεις αλλά και παρέμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που ζήτησε την προστασία των δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δίκη έγινε τέσσερα χρόνια και δυο μήνες μετά το συγκεκριμένο συμβάν που αφορούσε αναρτήσεις στην προσωπική σελίδα του Αστυνομικού σχετικά με το δημοσιογραφικό έργο του και συνεργάτη του «Ν» Στρατή Μπαλάσκα. Συγκεκριμένα ο Αστυνομικός τη μέρα που οδηγείτο στο αυτόφωρο για τις αναρτήσεις του (η δίκη για αυτές καθαυτές τις επιθέσεις δεν έχει γίνει ακόμα) δημοσίευσε ότι για το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό έργο που ήταν χρονογράφημα του 2015 (!!!) ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου.

Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου αντιθέτως είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση η οποία σε ένα μόλις μήνα έθεσε τη υπόθεση στο αρχείο «μετ’ επαίνων» μάλιστα για το χρονογράφημα.

Ο Αστυνομικός κρίθηκε ότι έχει τελέσει το ποινικό αδίκημα της δυσφήμισης και λόγω αλλαγής του ποινικού κώδικα το δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρων την ποινική δίωξη. Επίσης ο Αστυνομικός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών επειδή παραβίασε το νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον Αστυνομικό είναι εφέσιμες.Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Μυτιλήνης Δημήτρης Μοιρασγεντής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης