× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς και 11 το πρωί στη διασταύρωση για το Κέντρο Υγείας Καλλονής και τη Σκ. Καλλονής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/11/2022

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Σε τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις καλεί για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στις 11.00 το πρωί στη διασταύρωση για το Κέντρο Υγείας Καλλονής και τη Σκ. Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου να αναφέρει:

«Γιατί δεν μπορούμε άλλο να ζούμε με τον φόβο του ανοίγματος ενός ακόμα λογαριασμού ρεύματος. Αν θα μπορέσουμε φέτος το χειμώνα να ζεστάνουμε τις οικογένειές μας, αν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες σε διατροφή και αγαθά πρώτης ανάγκης με την ακρίβεια να έχει πιάσει ταβάνι.

Γιατί παραμένουν οι ανατιμήσεις στα ακτοπλοϊκά, οι ελλείψεις στην υγεία, στην εκπαίδευση, για τα οποία πάνω από 60 φορείς του νησιού κινητοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί δεν αντέχουμε άλλο τις συμβάσεις λάστιχο, τους μισθούς πείνας που εξανεμίζονται από τις πρώτες μέρες του μήνα, την απλήρωτη εργασία, χωρίς καν συμβάσεις όπως τελευταία με την ΔΕΔΑΠΑΛ εδώ στη Μυτιλήνη όπου καλούσαν τους εργαζόμενους ενώ είχαν λήξει οι συμβάσεις τους να συνεχίζουν να εργάζονται.

Γιατί δεν αντέχουμε άλλο τους χειμώνες να πνιγόμαστε, τα καλοκαίρια να καιγόμαστε.

Γιατί δεν είναι το μέλλον μας να ζούμε με κουπόνια, pass και voucher, με χρέη ως το λαιμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί ενώ ο Λεσβιακός λαός απάντησε με πυγμή και αποφασιστικότητα και απαίτησε να μην γίνει κανένα καινούργιο κέντρο κράτησης-φυλακή και να κλείσει και ο υπάρχων στο Καρά Τεπέ, καλούν σε απολογία τον αντιπρόεδρο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και αυτόδιοικητικούς, που μαζί με κατοίκους και εργατικά σωματεία δήλωσαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία του κέντρου στη Βάστρια.

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου