× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Οι ενδιαφερόμενοι για το ψηφοδέλτιο του Βέρρου είναι τόσο πολλοί που δεν χωράνε»

Στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου, στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, στη σύμπελευση Χήρα - Ζαφείρη, αλλά και στις γκρίνιες των αντιδημάρχων της Δυτικής Λέσβου αναφέρθηκε ο Στρατής Γελαγώτης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/10/2022

«Οι ενδιαφερόμενοι για το ψηφοδέλτιο του Βέρρου είναι τόσο πολλοί που δεν χωράνε»

Στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου καθώς και στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της παράταξης Βέρρου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος του Συμβουλίου  Στρατής Γελαγώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Γελαγώτης αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως έχει αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά με εντολή του ίδιου του δημάρχου την κατάρτιση του νέου ψηφοδελτίου για τις εκλογές του 2023, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως είναι τόσο πολλοί οι ενδιαφερόμενοι που δεν υπάρχουν κενές θέσεις πλέον για να χωρέσουν.

«Ο Ταξιάρχης Βέρρος ζήτησε από μένα που δεν είμαι αντιδήμαρχος και θεωρητικά έχω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθώ με τα εκλογικά και να φροντίσω για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Ο ίδιος μου δήλωσε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με αυτό διότι όπως είπε έχουμε ακόμη πολύ χρόνο έως τις εκλογές και προτεραιότητα έχουν τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή μας.

Αυτή τη στιγμή το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ υπάρχουν τόσο πολλοί ενδιαφερόμενοι από όλα τα χωριά του δήμου μας, που νομίζω ότι αρκετοί δεν θα χωρέσουν. Πιστεύω πως ο κόσμος κυρίως από τα χωριά αναγνωρίζει το έργο της Δημοτικής Αρχής η οποία από το μηδέν και το τίποτα έφτασε σήμερα σε ένα υψηλό επίπεδο δραστηριότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης και γενικά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο  Στρατής Γελαγώτης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν δημιουργηθεί νέες συμμαχίες και «φιλίες» με βάση την αρχή «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».

«Υπάρχει σύμπλευση και συνεργασία της παράταξης Χήρα και του Στρατή Ζαφείρη ο οποίος ως γνωστόν τυπικά τουλάχιστον δεν είναι αρχηγός παράταξης. Η σύμπλευση αυτή παρατηρείται σε πολλά σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Δήμο, τα έργα ακόμη και τον προϋπολογισμό που είναι πολύ σοβαρό ζήτημα.

Οι σύμβουλοι της παράταξης Ζαφείρη, τουλάχιστον όσοι έχουν απομείνει σε αυτή, ψηφίζουν συνήθως κατά συνείδηση και διαφοροποιούνται από τις θέσεις που εκφράζει ο ίδιος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Γελαγώτης αναφέρθηκε στις σχέσεις των σημερινών 12 δημοτικών συμβούλων της παράταξης Βέρρου.

«Δεν είναι τυχαίο υπογράμμισε ότι κανείς δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί ή διαχωρίσει τη θέση του επισήμως, παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν κατά καιρούς μεταξύ μας.

Αυτό που συμβαίνει στην παράταξη μας, είναι πρωτόγνωρο. Οι όποιες γκρίνιες προέρχονται αποκλειστικά από τον υπερβολικό ζήλο των αντιδημάρχων να προσφέρουν έργο και να μπούνε σε προτεραιότητα οι δικές τους προτάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει ένας υγιής θα λέγαμε συναγωνισμός μεταξύ τους ποιος θα κάνει τα περισσότερα έργα και ποια έργα θα πρέπει να μπούνε σε προτεραιότητα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ωστόσο, η ομάδα συνεχίζει να είναι δυνατή και όλοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι με την παράταξη Βέρρου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»