× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νέο πάρκινγκ 40 θέσεων στην Καλλονή έως το τέλος του χρόνου

Σημαντική μείωση του τζίρου και αυξημένο κόστος λειτουργίας λόγω μεταφορικών και ηλεκτρικού ρεύματος παρατηρείται στα καταστήματα της περιοχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βαγγέλη Χαλκοδαίμων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2022

Νέο πάρκινγκ 40 θέσεων στην Καλλονή έως το τέλος του χρόνου

Δεν τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας στην αγορά της Καλλονής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βαγγέλη Χαλκοδαίμων ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Ν» σημείωσε μεταξύ άλλων πως όταν τέθηκε το θέμα όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και οι έμποροι της περιοχής ήταν αρνητικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε περίπτωση που συνέβαινε αυτό, θα είχαμε διάφορες αρρυθμίες στη λειτουργία των καταστημάτων καθώς και στα ωράρια εργασίας των υπαλλήλων κι έτσι επιλέξαμε να παραμείνει η κατάσταση ως έχει σήμερα. Εξάλλου δεν θα είχε κανένα νόημα να μπαίναμε σε μια διαδικασία, από τη στιγμή που τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες δεν θα άλλαζαν τίποτα από τα ωράριά τους».

Αναφερόμενος ο κ. Χαλκοδαίμων στην κίνηση στην αγορά της Καλλονής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου παρατηρείται μία κατακόρυφη πτώση του τζίρου και του αγοραστικού ενδιαφέροντος, με τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και προβληματισμένοι για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται. 

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος το κόστος μεταφοράς με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να απειλούνται με λουκέτα. Ήδη ένα κατάστημα εστίασης έκλεισε πριν λίγες μέρες καθαρά εξαιτίας των λογαριασμών ρεύματος τους οποίους δεν μπορούσε να πληρώσει. Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να βοηθήσει τους εμπόρους να σταθούν στα πόδια τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων ανέφερε το Μεταφορικό Ισοδύναμο το οποίο δεν πληρώνεται εδώ και πολλούς μήνες στις επιχειρήσεις. 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη λειτουργία του διαδικτυακού καταστήματος Kalloni - mall το οποίο όπως είπε αν και στην αρχή δούλεψε πολύ καλά στη συνέχεια με το τέλος της καραντίνας και την επιστροφή στην κανονικότητα των φυσικών καταστημάτων οι περισσότεροι έμποροι σταμάτησαν να ασχολούνται και να το ενημερώνουν με αποτέλεσμα η κίνηση να μειωθεί σημαντικά.

«Ωστόσο κάποιοι λίγοι συνάδελφοι που συνεχίσουν να αναρτούν τα νέα τους προϊόντα και να ενημερώνουν τη σελίδα τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα, εξακολουθούν να έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως αν δουλέψει κανείς σωστά έχει το ανάλογο αποτέλεσμα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του Συλλόγου με τη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι ένα πάγιο πρόβλημα και αίτημα του Συλλόγου που ήταν η δημιουργία χώρων στάθμευσης ικανοποιείται με τη δημιουργία δύο πάρκινγκ στην Καλλονή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πρώτη πτήση από Αυστρία στη Λέσβο

Μετά από πολυετή απουσία, που δεν υπήρχε σύνδεση, επέστρεψε η πτήση charter και θα πραγματοποιείται έως τις αρχές Οκτωβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου η υποβολή των ενστάσεων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, σάκκος του μποξ για ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείο

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τις πληρωμές των επιδοτήσεων και τα προβλήματα που προέκυψαν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΡΓΑΣΙΑ

12 θέσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση στην Καλλονή για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνάντηση Αντωνέλλη με τους εργολάβους της Δακοκτονίας

Εν όψει της έναρξης του Προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2024
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελία εργασίας σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Ζητείται υπάλληλος στη Μυτιλήνη