× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα ονόματα εννιά ατόμων της ΔΕΔΑΠΑΛ στην Επιθεώρηση Εργασίας

Νέες αποκαλύψεις για την εμπλοκή της Δημοτικής Αρχής Κύτελη στο σκάνδαλο της ΔΕΔΑΠΑΛ από τον πρώην εργαζόμενο της εταιρείας Στρατή Σπανό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2022

Τα ονόματα εννιά ατόμων της ΔΕΔΑΠΑΛ στην Επιθεώρηση Εργασίας

Τα ονόματα 8 ακόμη εργαζομένων οι οποίοι δούλευαν χωρίς σύμβαση στο δήμο Μυτιλήνης μέσω  ΔΕΔΑΠΑΛ το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου, ετοιμάζεται να δώσει στην Επιθεώρηση Εργασίας ο Στρατής Σπανός ο οποίος ως πρώην εργαζόμενος της εταιρείας  πριν από μερικές ημέρες σε συνέντευξή του στο «Ν» περιέγραψε δημόσια τα γεγονότα της περιόδου εκείνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κος Σπανός μίλησε στο «Ν» fm και στην εκπομπή «Καλημέρα στο ΝΗΣΙ» σημειώνοντας πως ο ίδιος γνωρίζει 5 εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία που εργαζόταν για το δίμηνο αυτό χωρίς σύμβαση και άλλα 4 άτομα τουλάχιστον που εργαζόταν με το ίδιο καθεστώς στην Τεχνική Υπηρεσία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα διαβιβάσει τα στοιχεία στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί ο πρόεδρος Δημοσθένης Χατζηγιάννης και ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

«Ο κος Χατζηγιάννης είπε ότι χωρίς σύμβαση για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα εργάζονταν ελάχιστα άτομα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πόσα δάχτυλα δηλαδή έχει ο κος Χατζηγιάννης, έχω ακούσει για εξαδάκτυλους όχι όμως για εννιαδάχτυλους». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσωπικά γνωρίζω τουλάχιστον 8 ανθρώπους, 9 μαζί με εμένα,  που εργάστηκαν  χωρίς σύμβαση σε Πολιτική Προστασία και Τεχνική Υπηρεσία και τα οποία τα γνωρίζουν πολύ καλά και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών αυτών». 

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο πρώην εργαζόμενος της ΔΕΔΑΠΑΛ οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών  διαφωνούσαν με τους αντιδημάρχους και ερχόταν σε σύγκρουση μαζί τους για το γεγονός ότι ανέβαιναν στα μηχανήματα χωρίς να είναι εργασιακά κατοχυρωμένοι.

«Πολλές φορές ο κος Αλεξίου, φώναζε όταν μας έβλεπε να ανεβαίνουμε στα μηχανήματα και ερχόταν σε αντιπαράθεση με τον κ. Φραντζέσκο. Μάλιστα μας έλεγε ότι αν συμβεί οτιδήποτε θα είμαστε ακάλυπτοι και ανασφάλιστοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Σπανός αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο είχαν ραντεβού στο γραφείο του δημάρχου για το ζήτημα αυτό και όπως είπε εκεί είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 20 άτομα και ότι ο κ.  Κύτελης ήταν ενήμερος για την κατάσταση και για το γεγονός ότι ένας ικανός αριθμός εργαζομένων δούλευαν χωρίς συμβάσεις. «Στο γραφείο μέσα ήμασταν πολλά άτομα, ωστόσο δεν ξέρω πόσοι από αυτοί ήταν χωρίς σύμβαση και πόσοι ήταν εκεί γιατί απλά ήθελαν να πληρωθούν». 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη