× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζονται οι προβολές AegeanDocs

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Παρασκευή η ταινία του Γιώργου Μουτάφη, The other Half, του Κώστα Σπυρόπουλου και το ΚΛΙΚ για τα ψηφιακά δικαιώματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2022

Συνεχίζονται οι προβολές AegeanDocs

Το 10ο AegeanDocs συνεχίζει για δεύτερη μέρα τις προβολές του στο Δημοτικό Θέατρο με τις ταινίες, σήμερα Παρασκευή του Γιώργου Μουτάφη, The other Half, του Κώστα Σπυρόπουλου και το ΚΛΙΚ για τα ψηφιακά δικαιώματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, 30/9/2022, για 2η μέρα οι προβολές:

18.30 The Other Half (72min) του σκηνοθέτη Γιώργου Μουτάφη. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών της ταινίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση τους με το Κοινό.

Περίληψη: Για 15 χρόνια ένας φωτορεπόρτερ γίνεται ο αυτόπτης μάρτυρας της ροής των μεταναστών, ακολουθώντας τους στα σκοτεινά περάσματα των ευρωπαϊκών συνόρων. Η κάμερα φτάνει σε σημεία απρόσιτα, καταγράφει ιστορίες που ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια και αποκαλύπτει πώς ζει «το Άλλο Μισό». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

20.00 Αρκαδία 1900. Καμπανία της Ανατολής (79 min) του σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλου. H  προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη. Θα ακολουθήσει συζήτηση τους με το Κοινό.

Περίληψη: Οινοποιία Αδερφών Παπανικολάου: Ο πατέρας αφέντης, ο οραματιστής γιος  Βασίλης, ο τυχοδιώκτης αδελφός Νίκος και η μάνα-Κέρβερος. Παράγοντας αφρώδη οίνο από την Αρκαδία από το 1885, ονειρεύονται μια Καμπανία της Ανατολής. Στο σπίτι, συγκρούσεις χαρακτήρων. Έξω καραδοκούν οι αντίπαλοι που θα τους  οδηγήσουν σ’ένα τραγικό τέλος. Μια ιστορία για το κρασί και την απληστία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

21.30 Click (9 min) του Γιάννη Χροστοφόρου. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σεναριογράφου, Ηλία Γιαννακόπουλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το Κοινό.

Περίληψη: Το «Κλικ» είναι μια ιστορία για τα ψηφιακά δικαιώματα, με αφήγηση που κυλά ανάμεσα σε κώδικα τυλιγμένο με καρδούλες, χρήμα, σαγηνευτικά χρωματιστά κουμπάκια και πραγματεύεται εσένα, που ζεις μέσα σε αυτό το «αόρατο» θαύμα. 

Ξεκινά με αφετηρία την ανθρώπινη ύπαρξη και προχωρά μαζί σου στον ψηφιακό κόσμο που τη συγκλονίζει, φτάνοντας στο σημείο που καλείσαι να αποφασίσεις εσύ για το μέλλον της. Όλα αυτά σε μια διαδρομή γεμάτη φως που αποκαλύπτει το «αόρατο» και το «άυλο», σε έναν ψηφιακό κόσμο απολύτως πραγματικό, ανάμεσα σε αστέρια και ελκυστικές οθόνες, ανάμεσα σε μαθηματικά και συναισθήματα, ανάμεσα σε όλα όσα έχεις ζήσει ήδη και όσα διαμορφώνουν το μέλλον σου, ανάμεσα σ’ εσένα και τον καθρέφτη σου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ιστορία για τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της τεχνολογίας που σε παίρνει από το χέρι για μια γρήγορη βόλτα από μια διαδρομή που δεν είχες περάσει ποτέ, με τις πιο φωτεινές και ενίοτε σκοτεινές εικόνες στην τεχνολογική κοσμογονία. 
Ένα ταξίδι στην άλλη πλευρά της «Χώρας των Θαυμάτων», εκεί που όλα τρέχουν ταχύτερα κι απ’ τη ζωή.  Εκεί που όλα αλλάζουν σ’ ένα «κλικ»

Στις υπόλοιπες αίθουσες: Πλωμαρίου, Ικαρίας, Σάμου, Οινουσσών, Αγίου Ευστράτιου, Φούρνων, Ψαρών η πρεμιέρα του Φεστιβάλ ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2022 ενώ στο Πυργί της Χίου η προβολή θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου και στην Αγία Παρασκευή Λέσβου στις 5 Οκτωβρίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός