× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν θα είμαι υποψήφια σε παράταξη, που κάνει σημαία τα ρουσφέτια»

Στις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η «Πυξίδα» στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης αναφέρθηκε η Εριφύλη Χιωτέλλη. Κριτική στη Δημοτική Αρχή Κύτελη για ΔΕΔΑΠΑΛ και προσλήψεις

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/9/2022

«Δεν θα είμαι υποψήφια σε παράταξη, που κάνει σημαία τα ρουσφέτια»

Στις πρόσφατες παρεμβάσεις που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης και αφορούν σημαντικά ζητήματα του Δήμου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Χιωτέλλη αναφερόμενη στην τελευταία συνεδρίαση, σημείωσε ότι μπήκαν από την Πυξίδα ορισμένα πολύ σοβαρά θέματα ενώ τέθηκαν και ερωτήματα που αφορούσαν τους εργαζόμενους της ΔΕΔΑΠΑΛ, το γηροκομείο του Πλωμαρίου και περιστατικό έντονης δυσοσμίας στην ίδια περιοχή εξαιτίας σύνδεσης αποχετεύσεων με το δίκτυο ομβρίων.

Ειδικά για την περίπτωση της ΔΕΔΑΠΑΛ η επικεφαλής της Πυξίδας σημείωσε ότι η υπόθεση αυτή από την αρχή ως το τέλος αποτελεί ντροπή για τη Δημοτική Αρχή και κυρίως το γεγονός ότι για όλα αυτά ο Δήμαρχος ήταν ενημερωμένος και γινόταν κατόπιν εντολών του. «Δεν μπορούμε ως παράταξη να αποδεχθούμε ούτε τη ρουσφετολογική τακτική με την οποία ενεργεί η δημοτική αρχή για την πρόσληψη των ανθρώπων αυτών, ούτε φυσικά το γεγονός ότι απασχολούνταν άνθρωποι χωρίς να έχουν συνάψει συμβάσεις. Πιστεύω ότι το σωματείο των Εργαζομένων στους ΟΤΑ, οφείλει να παρέμβει άμεσα με ανακοίνωσή του».

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε η Εριφύλη Χιωτέλλη στο πλαίσιο της συνέντευξής της είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μιχαλέλειο γηροκομείο του Πλωμαρίου το οποίο στην ουσία διοικείται από την κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν μεγάλες οφειλές απέναντι στους εργαζόμενους του ιδρύματος, οι οποίοι μαθαίνουμε ότι πληρώνονται συνεχώς με έναντι και υπάρχει συνολική οφειλή 40.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του ιδρύματος και πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής. Το θέμα έχουμε ζητήσει να έρθει στο Δημοτικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητηθούν όλες αυτές οι εκκρεμότητες που υπάρχουν».

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που αφορά την περιοχή του Πλωμαρίου, έθιξε στο πλαίσιο της συνέντευξή της η κ.  Χιωτέλλη. Αυτό αφορά την περίπτωση σύνδεσης αποχετεύσεων με το δίκτυο ομβρίων στην περιοχή γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν μέσα στο ποτάμι οι ακαθαρσίες και να υπάρχει έντονη δυσοσμία στα γύρω σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με δική μας παρέμβαση μετέβη στο Πλωμάρι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος ο οποίος είδε την κατάσταση που επικρατεί και δεσμεύτηκε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες σε συνεννόηση με τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει τις συνδέσεις αυτές, ώστε να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν».

Αναφερόμενη η επικεφαλής της «Πυξίδας» στα επόμενα βήματα της στο χώρο της αυτοδιοίκησης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ίδια επιθυμεί να είναι υποψήφια σε μία παράταξη η οποία θα έχει διαφορετική οπτική στο ζήτημα της διοίκησης του Δήμου.

«Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ η κομματική και πολιτική ταυτότητα των ανθρώπων που θα στελεχώσουν αυτή την ομάδα. Θα ήθελα φυσικά να είναι άνθρωποι που ανήκουν στον προοδευτικό χώρο, όμως δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν υπάρχουν και άνθρωποι που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, όμως έχουν μία σύγχρονη άποψη και αντίληψη για τη διοίκηση του Δήμου, μακριά από παλαιοκομματικές τακτικές και ρουσφέτια. Πραγματικά τα ρουσφέτια για μένα αποτελούν κόκκινο πανί και λόγο αποχώρησης από παράταξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Χριστόφα, η Εριφύλη Χιωτέλλη, σημείωσε πως θα μπορούσε κάτω από ορισμένες συνθήκες να συνεργαστεί μαζί του, διότι όπως είπε είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα για τον τόπο μας, ωστόσο πρόσθεσε ότι λευκή επιταγή δεν θα δώσει σε κανέναν και ότι υπό όρους και προϋποθέσεις θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση