× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεγάλες πλημμύρες σε Πεδή και Ασπροπόταμο στο Μανταμάδο

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την πρωινή καταιγίδα ενώ παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους κάτοικοι των δύο οικισμών. Βούλιαξαν βάρκες στο λιμανάκι του Ασπροποτάμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/9/2022

Μεγάλες πλημμύρες σε Πεδή και Ασπροπόταμο στο Μανταμάδο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η πρωινή καταιγίδα (Τετάρτη πρωί) στην περιοχή του Μανταμάδου και συγκεκριμένα στους οικισμούς Πεδή και Ασπροπόταμο όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαΐδής ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή ενώ όπως σημείωσε παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και κάτοικοι των οικισμών αυτών, αφού πλημμύρισαν τα οικόπεδα και οι αυλές τους.

«Οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν, ωστόσο δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους επειδή υπάρχει τεράστια ποσότητα νερού στις αυλές, στα αγροτεμάχια και στους δρόμους των οικισμών αυτών. Ενημερώθηκε η πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και βρίσκονται αυτή τη στιγμή μηχανήματα στην περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής μιλώντας στο «Ν» σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για την κατάσταση και άμεσα έσπευσε εκεί με μηχανήματα του Δήμου.

«Η καταιγίδα είχε τοπικό χαρακτήρα. Τεράστιοι όγκοι νερού έπεσαν σε λίγη ώρα στους οικισμούς αυτούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Παλεύουμε να ανοίξουμε τους δρόμους και να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι στα σπίτια τους. Δεν έχουμε εικόνα αυτή την ώρα αν υπάρχουν ζημιές και εντός των οικιών αυτό θα το μάθουμε αργότερα. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ σοβαρές ζημιές υπέστησαν και οι βάρκες που βρίσκονται στο λιμανάκι του Ασπροποτάμου. Όπως ανέφεραν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Αξής και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μπάμπης Τζελαϊδής, πολλά σκάφη βούλιαξαν και οι ιδιοκτήτες τους παλεύουν να σώσουν ότι μπορούν από τον εξοπλισμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση