× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ετοιμοπόλεμος ο Βέρρος: Δρόμοι, γήπεδα, παιδικές χαρές και νέο ψηφοδέλτιο

Η Δυτική Λέσβος πήρε ήδη τις πρώτες 250.000 ευρώ για τις πυρκαγιές στα Βατερά. Παραδίδονται ως το τέλος Οκτωβρίου 15 παιδικές χαρές ενώ δημοπρατούνται άλλες 29. Χιλιόμετρα άσφαλτος στους αγροτικούς δρόμους

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/9/2022

Ετοιμοπόλεμος ο Βέρρος: Δρόμοι, γήπεδα, παιδικές χαρές και νέο ψηφοδέλτιο

Στις δυσκολίες του καλοκαιριού και των προβλημάτων που προέκυψαν στην τοπική κοινωνία μετά τη μεγάλη φωτιά στα Βατερά τον περασμένο Ιούλιο, καθώς και στα έργα που προχωρούν και παραδίδονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη Δυτική Λέσβο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

250.000 ευρώ δαπάνες και μελέτες για τη φωτιά

Ο κος Βέρρος μιλώντας για τις εφιαλτικές ημέρες που έζησαν οι κάτοικοι και τα στελέχη του Δήμου τον Ιούλιο ενώ ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως είναι ευτύχημα που η φωτιά δεν μπήκε σε κάποιον οικισμό ωστόσο σημείωσε η ζημιά στο φυσικό τοπίο και στο περιβάλλον είναι πολύ μεγάλη και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση της περιοχής.

«Ζητήσαμε από το Υπουργείο 1.000.000 ευρώ για τις πρώτες δαπάνες μας μετά την κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ήδη πήραμε 250.000 ευρώ και από αυτά 140.000 ευρώ  χρησιμοποιήθηκαν για την εξόφληση δαπανών που έγιναν τις ημέρες εκείνες σε ιδιώτες και καταστήματα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι εκείνες τις ημέρες είχαμε περίπου 1.000 διανυκτερεύσεις κατοίκων που έφυγαν από τα σπίτια τους και ανδρών της ΕΜΑΚ που ήρθαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τα υπόλοιπα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπόνηση μελετών».

Την ίδια σημείωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος έχει προχωρήσει η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών στα σπίτια και τα καταστήματα που κάηκαν στα Βατερά τόσο από την ΔΑΕΦΚ όσο και από το Δήμο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Αναφερόμενος ο Ταξιάρχης Βέρρος στην εξέλιξη των έργων σημείωσε ότι δίνεται μεγάλη βαρύτητα από τη Δημοτική Αρχή σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά την ενίσχυση της οικονομίας με υποδομές για τον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη και ο δεύτερος άξονας αφορά την καθημερινότητα των πολιτών και τη συγκράτηση του πληθυσμού στα χωριά μας».

«Με ρωτάνε πολλές φορές γιατί επιμένω τόσο πολύ στα μικροέργα των χωριών, όπως τα γήπεδα, οι δρόμοι, οι παιδικές χαρές. Τους εξηγώ ότι για να μείνουν οι κάτοικοι στις μικρές κοινότητες θα πρέπει να έχουν λόγο να το κάνουν. Τα έργα αυτά στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη ώστε να μείνει στο χωριό του και να μην μετακινηθεί προς τα αστικά κέντρα»

44 παιδικές χαρές, 16 αγροτικοί δρόμοι, γήπεδα και στάδια 

Οι παιδικές χαρές, τα γήπεδα και η αγροτική οδοποιία αποτελούν σύμφωνα με τον Ταξιάρχη Βέρρο προτεραιότητα ενώ όπως σημείωσε, συνεχώς ολοκληρώνονται και παραδίδονται μικρά και μεγαλύτερα έργα σε κάθε γωνιά του Δήμου.

«Έως το τέλος Οκτωβρίου ολοκληρώνονται και παραδίδονται συνολικά 15 παιδικές χαρές  στα χωριά του Δήμου μας. Ήδη οι 4 παραδίδονται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Παράλληλα δημοπρατούνται 29 ακόμη παιδικές χαρές μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» οι οποίες υπολογίζω μέσα στο χρόνο θα προχωρήσουν. Στόχος μας είναι κάθε ένας οικισμός να έχει τη δική του παιδική του χαρά, και ορισμένοι οικισμοί θα έχουν και δεύτερη».

Ο Ταξιάρχης Βέρρος αναφερόμενος στην αγροτική οδοποιία σημείωσε μεταξύ άλλων ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης σε μεγάλους κεντρικούς οδικούς άξονες που εξυπηρετούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου.

«Φυσικά έχουμε αγοράσει και ένα ολοκαίνουργιο μηχάνημα το οποίο μας βοηθά σημαντικά στα έργα της αγροτικής οδοποιίας όμως στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατόν να φτιάξουμε αξιόπιστους και σύγχρονους αγροτικούς δρόμους οι οποίοι δεν θα χαλάνε με τις πρώτες σταγόνες βροχής. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει 4 σημαντικούς δρόμους και προχωράμε στη δημοπράτηση 11  ακόμη δρόμων. Προχωρούν εξάλλου οι εργασίες στο δρόμο Παλιό – Άγιο Στέφανο από το Δήμο Μυτιλήνης μετά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν με τη μελέτη».

Παράλληλα σημείωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος ετοιμάζονται νέες μελέτες και για άλλους αγροτικούς δρόμους ενώ αναζητείται χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις. Μεταξύ των δρόμων αυτών σύμφωνα με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου περιλαμβάνεται Καλό Λιμάνι Αρχαία Άντισσα και Αρχαία Άντισσα – Γαβαθάς, δύο σημαντικοί άξονες οι οποίοι θα βοηθήσουν με την ολοκλήρωσή τους όχι μόνο την αγροτική οικονομία αλλά και τον τουρισμό αφού θα δημιουργήσουν μία εναλλακτική παραλιακή διαδρομή από τη βόρεια Λέσβο προς το Σίγρι.

Στις προτεραιότητες εξάλλου της Δημοτικής Αρχής του Ταξιάρχη Βέρρου φαίνεται ότι είναι και η αξιοποίηση των 3 ιαματικών πηγών οι οποίες με πολλές δυσκολίες και προβλήματα αναγνωρίστηκαν ή είναι στη διαδικασία αναγνώρισης ενώ ήδη είναι στον αέρα διαγωνισμός για την αξιοποίηση των Ιαματικών εγκαταστάσεων του Πολιχνίτου οι οποίες το αργότερο σε ένα χρόνο θα λειτουργούν κανονικά.

Κορμός της νέας υποψηφιότητας Βέρρου οι σημερινοί συνεργάτες του

Σχολιάζοντας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ταξιάρχης Βέρρος το ζήτημα της υποψηφιότητάς του, σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για οποιαδήποτε εκλογική συζήτηση.

Ο κορμός του νέου του ψηφοδελτίου πάντως, σημείωσε θα βασιστεί στους υφιστάμενους συνεργάτες του και αντιδημάρχους, αφού πρόσθεσε η ομάδα της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου είναι μία από τις ελάχιστες πανελλαδικά που δεν διασπάσθηκε στην πορεία της τετραετίας. «Είμαστε μια πολυσυλλεκτική παράταξη με ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και παρολ’ αυτά είμαστε δεμένοι σαν μια γροθιά γεγονός που αποδεικνύει ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς κόμματα»

Σε κάθε περίπτωση ο Ταξιάρχης Βέρρος πρόσθεσε στην υφιστάμενη ομάδα θα προστεθούν και τα ψηφοδέλτια των χωριών πολλά από τα οποία θα απαρτίζονται από τους σημερινούς προέδρους οι οποίοι είναι πολύτιμοι βοηθοί στα έργα που γίνονται.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Πότε επιτέλους η Μυτιλήνη θα γίνει φιλική στο ποδήλατο;»

Στην πανελλήνια ποδηλατοπορεία για τη δημιουργία υποδομών στις πόλεις μας οι οποίες θα είναι φιλικές στη μετακίνηση των πολιτών χωρίς αυτοκίνητο, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σαν... «τρελό φορτηγό» στην «πίστα» της οδού Ασκληπιού

Αυτοκίνητο που (για μια ακόμα φορά) κινείτο με μεγάλη ταχύτητα στην πυκνοκατοικημένη Χρυσομαλλούσα έπεσε σε τρία άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτεταμένη προσβολή από δάκο στο Μεγαλοχώρι

Ελαιοπαραγωγός δηλώνει πως η καρπόπτωση στους ορεινούς ελαιώνες της περιοχής του Μεγαλοχωρίου της Λέσβου έχει φθάσει στο 40%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιγοστεύουμε επικίνδυνα

920 γεννήσεις και 1.224 θάνατοι στο νομό Λέσβου το 2021
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μαθήματα εικαστικών στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου για παιδιά από 5,5 έως και 15 ετών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένα «σχολείο» αγκαλιάζει τη θάλασσα και το Αιγαίο

Την Τετάρτη ολοκληρώνεται το Θαλασσινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος Εκπαιδευτικών Ταξιδιών στην Αειφορία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μελέτη για την κρουαζιέρα στη Λέσβο...αλλά «ξέχασαν» τον ντόκο

37.500 ευρώ δίνει η Περιφέρεια για ακόμα μια...μελέτη,χωρίς καμία πρόβλεψη για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

«Ολοκληρωμένη παρέμβαση έχει ανάγκη η Βρίσα»

Επίσκεψη κλιμακίου της Συμπαράταξης Πολιτών στη Βρίσα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους εργαζομένους στον τουρισμό

Ερώτηση για τους εποχικά εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τα ονόματα εννιά ατόμων της ΔΕΔΑΠΑΛ στην Επιθεώρηση Εργασίας

Νέες αποκαλύψεις για την εμπλοκή της Δημοτικής Αρχής Κύτελη στο σκάνδαλο της ΔΕΔΑΠΑΛ από τον πρώην εργαζόμενο της εταιρείας Στρατή Σπανό
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γνώρισαν τις ομορφιές της δυτικής Λέσβου

Εκπαιδευτικοί από την Ιταλία,Πορτογαλία και Ελλάδα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση για τη διεθνή ημέρα Γεωποικιλότητας

Την Τετάρτη στο τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου