× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπων μετά την αποκάλυψη για παρακολούθηση του τηλεφώνου και του Χρήστου Σπίρτζη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2022

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Ραγδαίες εξελίξεις το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά την αποκάλυψη του Χρήστου Σπίρτζη ότι δέχτηκε διπλή επίθεση με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Ο Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου ενημέρωσαν νωρίτερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο  τομεάρχης Προστασίας Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάτησε το λινκ στο δεύτερο sms, με αποτέλεσμα να μολυνθεί το κινητό του. Πρόκειται για το sms που έλαβε στις 19 Νοεμβρίου 2021 από άγνωστο αποστολέα ο οποίος έγραφε: «Χρήστο σου έστειλα και στο άλλο». Μάλιστα το κακόβουλο λινκ είναι το ίδιο που στάλθηκε στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Όπως περιέγραψε το πρωί ο Χρήστος Σπίρτζης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, στις 15 Νοεμβρίου 2021 «έλαβα μήνυμα παγίδευσης στο κινητό μου με το Predator που είχε σαν link το efsyn.news αντί για το efsyn.gr. Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα νέο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του κινητού μου. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους και πολίτες μιλάω και προφανώς συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες».

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. «Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη, ούτε του κ. Ανδρουλάκη. Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή επισημαίνει ότι πρέπει να δώσουν άμεσα εξηγήσεις οι διοικητές της ΕΥΠ μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Χρήστου Σπίρτζη για την παγίδευσή του με το κακόβουλο λογισμικό Predator και ζητά, παράλληλα να γίνει άμεσος έλεγχος από την ΑΔΑΕ. Συγκεκριμένα ζητά να καταθέσουν ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, η Εισαγγελέας στην ΕΥΠ κ. Βλάχου και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο αίτημα για την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά την αποτελεσματική λειτουργία θεσμικών εγγυήσεων που συνδέονται με την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και εν γένει της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου απέναντι σε αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες δημόσιων αρχών και ιδιωτών. Οι εξελίξεις στην πατρίδα μας σε σχέση με ό,τι έως σήμερα θεωρούσαμε μεταπολιτευτικό δημοκρατικό κεκτημένο είναι, δυστυχώς, ραγδαίες και δυσμενείς, με πρώτο υπεύθυνο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Όλο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Μέτρα όπως μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ) και επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών σε όλη τη γραμμή εισαγωγής, παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων παρουσίασε με σχέδιο νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το ριζάρι, των κόκκινων αυγών του φτωχού

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ευχές για το Πάσχα από τον Κώστα Μουτζούρη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απευθύνει ευχές στους κατοίκους των νησιών μας
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Τι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο και ποιους όρους έθεσε - Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Το βάψιμο αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα πρέπει να προσέξετε

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.