× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταδίκη Κύτελη για συκοφαντική δυσφήμιση Ζερδελή

Το Μονομελές Εφετείο βορείου Αιγαίου καταδίκασε σε αποζημίωση 4000 ευρώ και δικαστικά έξοδα 1500 ευρώ το Στρατή Κύτελη και άλλους δυο γιατρούς του πρώην ΙΚΑ για τα όσα ψευδώς κατέθεσαν σε ΕΔΕ σε βάρος του Γιάννη Ζερδελή

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 7/9/2022

Καταδίκη Κύτελη για συκοφαντική δυσφήμιση Ζερδελή

Αποζημίωση 4000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση επιδίκασε στο γιατρό Γιάννη Ζερδελή το Μονομελές Εφετείο βορείου Αιγαίου, σε βάρος του Στρατή Κύτελη. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο σημερινός Δήμαρχος Μυτιλήνης είχε ψευδώς καταθέσει συκοφαντικά στοιχεία σε βάρος του Ζερδελή, σε ΕΔΕ στην οποία συμμετείχε ως Υποδιευθυντής του τότε ΙΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε απόφαση της 5 Αυγούστου 2022, στις 28.3.2007 είχε προκηρυχθεί απεργία της ΑΔΕΔΥ στη οποία συμμετείχε ο Γιάννης Ζερδελής. Την επόμενη ο τότε Διευθυντής του ΙΚΑ Παναγιώτης Βαμβουρέλλης τον κάλεσε σε απολογία με το αιτιολογικό ότι την ημέρα της απεργίας απουσίαζε χωρίς να ενημερώσει ότι θα απουσιάσει Ο Ζερδελής είχε υποστηρίξει ότι η απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα, η πρόθεση του απεργού να απεργήσει δεν γνωστοποιείται εκ των προτέρων και ότι οι απόντες την ημέρα της απεργίας λογίζονται ως απεργοί και όχι ως αδικαιολογήτως απόντες. Τότε ο Βαμβουρέλλης έστειλε έγγραφο στη διοίκηση του ΙΚΑ και ανέφερε ψευδώς ότι ο Ζερδελής είχε οριστεί προσωπικό ασφαλείας και παρά ταύτα δεν εμφανίστηκε, ούτε ενημέρωσε κανένα.

Πέντε μήνες μετά, τον Αύγουστο του 2007 ο Ζερδελής συμμετείχε στην ιστιοπλοϊκή Regatta. Την τελευταία μέρα της άδειας του για να πάρει μέρος στους ιστιοπλοικούς αγώνες, καθώς επέστρεφε συνάντησε κακοκαιρία ενώ εμφάνισε και συμπτώματα δηλητηρίασης. Λόγω της εξάντλησης δεν πήγε στην εργασία την 29.8.2007 Ο Στρατής Κύτελης τότε, ως αναπληρωτής διευθυντής, έστειλε έγγραφο στη Διοίκηση και ανέφερε ότι ο Ζερδελής απουσίαζε αδικαιολόγητα.

Δεδομένων αυτών των δυο καταγγελιών Βαμβουρέλλη και Κύτελη περί αδικαιολόγητων απουσιών, έγινε ΕΔΕ. Σε αυτήν εξετάστηκαν ως μάρτυρες ο Στρατής Κύτελης και άλλοι δυο γιατροί επίσης εναγόμενοι από το Ζερδελή. Ο Κύτελης κατέθεσε στην ΕΔΕ ότι ο Ζερδελής γνώριζε ότι είχε οριστεί προσωπικό ασφαλείας στην απεργία όμως δεν προσήλθε για να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πράγμα που έπραττε συστηματικά. Κατέθεσε επίσης ότι η συμπεριφορά του απέναντι στους συναδέλφους του, τόσο εντός του ΙΚΑ, όσο και ως ελεύθερος επαγγελματίας ήταν εριστική, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική. Ότι αρκετές φορές απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του, επικαλούμενος ανύπαρκτες δικαιολογίες. Ως παράδειγμα ανέφερε το περιστατικό της απουσίας στις 29.8.2007. Ότι ο Ζερδελής δεν επεδείκνυε σεβασμό στο «θεσμό» (σ.σ. !!!) του Διευθυντή του ΙΚΑ Μυτιλήνης και στον ίδιο και προσπαθούσε να τους συκοφαντήσει με έγγραφα που έστελνε στη Διοίκηση του ΙΚΑ και προς έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (αναφερόταν προφανώς στη γνωστή ιστορία με τις ειδικότητες κλπ). Ανάλογες και οι καταθέσεις και άλλων δυο τότε γιατρών του ΙΚΑ οι οποίοι επίσης καταδικάστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως η απόφαση του Εφετείου αποδέχτηκε ο Ζερδελής δεν είχε οριστεί προσωπικό ασφαλείας. Επίσης σύμφωνα και με το πόρισμα της ΕΔΕ αποδείχθηκε ότι όντως η μη προσέλευση του Ζερδελή στην εργασία του την 29.8.2007 ήταν δικαιολογημένη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς και ότι είχε ενημερώσει την υπηρεσία.

 

Ο Ζερδελής έκανε αγωγή επειδή όπως υποστήριξε προσβλήθηκε η προσωπικότητά του από τις ψευδείς καταθέσεις στα πλαίσια της ΕΔΕ Το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο (Μονομελές Πρωτοδικείο) είχε απορρίψει την αγωγή. Το Μονομελές Εφετείο βορείου Αιγαίου την έκανε δεκτή και έκρινε ότι οι ισχυρισμοί των εναγομένων ήταν αναληθείς και μάλιστα ήξεραν το ψευδές των ισχυρισμών τους, ενώ παράλληλα έπληξαν ευθέως την προσωπική υπόσταση του Ζερδελή, την ακεραιότητα και την εντιμότητα του χαρακτήρα του και ήταν ικανοί να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψή του. Επιδίκασε δε αποζημίωση 4.000 ευρώ στον καθένα από τους τρεις εναγομένους εις ολόκληρον έντοκα από την επίδοση της αγωγής καθώς επίσης και σε δικαστικά έξοδα του Ζερδελή ύψους 1500 ευρώ. Ο Στρατής Κύτελης και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες υποχρεούνται να καταβάλουν την αποζημίωση και τα δικαστικά έξοδα στο Γιάννη Ζερδελή ενώ έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο εναντίον της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δικηγόρος του Γιάννη Ζερδελής ήταν ο δικηγόρος Μυτιλήνης Στρατής Πέτρου.

Ας σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη καταδίκη του Στρατή Κύτελη μετά από αγωγή του Γιάννη Ζερδελή. Όπως είναι γνωστόν ο Στρατής Κύτελης έχει καταδικαστεί σε αποζημίωση 5000 ευρώ για μια ακόμα περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμισης του Γιάννη Ζερδελή.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»