× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Αύγουστος έφερε χαμόγελα στις αγορές της Λέσβου

Ικανοποιητική ήταν η κίνηση στα καταστήματα του νησιού την περίοδο των θερινών εκπτώσεων. Ο Αύγουστος ήταν σε τζίρο ο καλύτερος μήνας του χρόνου αναφέρουν οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/9/2022

Ο Αύγουστος έφερε χαμόγελα στις αγορές της Λέσβου

Σε φθινοπωρινούς ρυθμούς κινούνται πλέον οι κεντρικές αγορές της Λέσβου σε Μυτιλήνη και Καλλονή μετά το τέλος των θερινών εκπτώσεων οι οποίες ολοκληρώθηκαν τέλος Αυγούστου, φέροντας χαμόγελα και ικανοποιητικά έσοδα στα ταμεία των ταλαιπωρημένων εμπόρων του νησιού μας, σε μια αρκετά δύσκολη οικονομική συγκυρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην αγορά της Μυτιλήνης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του σημειώνοντας ότι ο Αύγουστος ήταν ίσως ο καλύτερος μήνας του 2022 για την αγορά η οποία δούλεψε τόσο με ντόπιους καταναλωτές όσο και με τουρίστες Έλληνες, Τούρκους και Ευρωπαίους.

Βοήθησε η Λευκή Νύχτα 

«Σημαντική ώθηση στην αγορά, σημειώνει ο Γ. Μουτζούρης, έδωσε η Λευκή Νύχτα που έγινε αρχές του μήνα σε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα για το νησί μας μετά τις φωτιές. Η εκδήλωση  έδωσε αφορμή στους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες να κατέβουν στα μαγαζιά, να κάνουν τη βόλτα τους, να τα γνωρίζουν από κοντά και να δούνε προσφορές και τιμές με άλλο μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσία των τουριστών και κυρίως των Τούρκων ήταν αισθητή σε όλα τα καταστήματα κυρίως όμως σε ρούχα, παπούτσια και παραδοσιακά προϊόντα. Αισθητή ήταν εξάλλου και η παρουσία Μυτιληνιών που ζούνε σε άλλες περιοχές και ήρθαν μετά από δύο σχεδόν χρόνια στο νησί λόγω της πανδημίας ».

Ικανοποιητική είναι ωστόσο η εικόνα της αγοράς και τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, ο κόσμος εξακολουθεί να κάνει τα ψώνια του ενώ όπως τονίζει  το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα αυξάνει την κινητικότητα στα εποχικά και τα σχολικά είδη.

Πήγε καλά η Καλλονή 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαμόγελα ικανοποίησης και στην αγορά της Καλλονής, η οποία όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής Βαγγέλης Χαλκοδαίμων,  δούλεψε πολύ καλά τον Αύγουστο κυρίως με Έλληνες και Τούρκους τουρίστες, ενώ ιδιαίτερα αισθητή επισημαίνει ήταν η παρουσία των ομογενών από το εξωτερικό οι οποίοι έκαναν ανακαίνιση στα σπίτια τους και ψώνισαν προϊόντα και υλικά από τα καταστήματα της περιοχής.

Εκδηλώσεις για τις γιορτές σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Πλέον οι εκπτώσεις ολοκληρώθηκαν και οι Εμπορικοί Σύλλογοι του νησιού μας, σχεδιάζουν και οργανώνουν νέες δραστηριότητες και εκδηλώσεις με το βλέμμα στο φθινόπωρο και κυρίως στην περίοδο των εορτών.

Τόσο ο Γιάννης Μουτζούρης όσο και ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων αναγνωρίζοντας πλέον την ανάγκη για ενίσχυση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος συζητούν από τώρα με τα μέλη τους και προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων για το Δεκέμβριο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου