× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρουσίαση του βιβλίου «Ψηφιακή Διακυβέρνηση»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/8/2022

Παρουσίαση του βιβλίου «Ψηφιακή Διακυβέρνηση»

Πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής, την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα  η παρουσίαση του βιβλίου «Ψηφιακή Διακυβέρνηση» του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ευριπίδη Λουκή, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του κο Ιωάννη Αποστολάκη και κο Ιωάννη Χάλαρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν στελέχη της Εκκλησίας της Αυτοδιοίκησης,  ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος, ο Καθηγητής και πρώην Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου Igor Aleksander και η σύζυγός του Καθηγήτρια Helen Morton, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Πιτσούλης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ερευνας και Καινοτομίας Βορείου Αιγαίου Αλέξανδρος Κέλμαλης κ.α. 

Αρχικά μίλησαν για το βιβλίο ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Χρήστος Καλλονιάτης, ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβιου Πολυτεχνείου κος Δημήτρης Ασκούνης και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κος Ευθύμιος Ταμπόυρης. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο συγγραφέας Καθηγητής του του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Ευριπίδη Λουκή, ο οποίος έκανε μία γενικότερη επισκόπηση του χώρου της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της διαχρονικής του εξέλιξης, των μεγάλων οφελών που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία και την οικονομία, αλλά και των μεγάλων προκλήσεων που παρουσιάζει η υλοποίησή της.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους πρώην μεταπτυχιακούς φοιτητές του Καθηγητή κου Ευριπίδη Λουκή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα 'Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση' του Πανεπιστημιού Αιγαίου κα Σοφία Λουκαδούνου, στελέχους του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και κου Ιωάννη Χαλέλλη, στελέχους του Δήμου Δυτικής Λέσβου, οι οποίοι μίλησαν για την σημασία της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και τις θετικές εντυπώσεις τους από το παραπάνω Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Η εκδήλωση έκλεισε με σχετική συζήτηση, κατά την οποία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις του πρώην Αντιδημάρχου του Δήμου Δυτικής Λέσβου κου Στρατή Ζαφείρη σχετικά με τις δυσκολίες που παρουσιάζει η εφαρμογή της Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κατασκευή αυθαιρέτου

Στην περιοχή της Θερμής - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επτά συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο για παραβάσεις του ΚΟΚ

Στο διάστημα από 30 Απριλίου ως 7 Μαΐου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αφίξεις Σύρων προσφύγων στην Ερεσό

Μεταφέρθηκαν 25 άτομα στο ΚΥΤ της Μυτιλήνης ενώ αναμένεται και η μεταφορά των υπολοίπων 30
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη νομοθετεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε για πρώτη φορά νόμο της ΕΕ και τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια από την έναρξη ισχύος της οδηγίας για να τη μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Eξετάσεις

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα, πότε ξεκινούν οι εξετάσεις στα σχολεία και πώς επηρεάζουν οι ευρωεκλογές το χρονοδιάγραμμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη