× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχονται χιλιάδες πλειστηριασμοί μέσα στους επόμενους μήνες

Από τις 18 Σεπτεμβρίου θα εκκινήσουν οι πλειστηριασμοί και για τα χρέη στην εφορία, τα οποία αγγίζουν συνολικά τα 112 δισ. ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/8/2022

Έρχονται χιλιάδες πλειστηριασμοί μέσα στους επόμενους μήνες

Με χιλιάδες πλειστηριασμούς αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι οι πολίτες μέσα στο επόμενο διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών (e-auction) έχουν αναρτηθεί περίπου 9.500 πλειστηριασμοί μέχρι 31/12/2022 και συνολικά πάνω από 140.000 για τα επόμενα τρία χρόνια. Κι αυτό γιατί ο δανειολήπτης είναι σε θέση να υποβάλει αίτημα στο fund προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πώς μπορεί να εξοφλήσει το δάνειό του μόνο όταν λάβει το πρόγραμμα πλειστηριασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις κοινοποιηθεί το πρόγραμμα πλειστηριασμού, οι πολίτες έχουν 45 ημέρες στη διάθεσή τους από την κατάσχεση για να κάνουν ανακοπή από τον πλειστηριασμό και 15 πλήρεις ημέρες πριν τον πλειστηριασμό για να κάνουν ανακοπή και να δοθεί η τιμή του πλειστηριασμού. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι ήδη αργά, διότι τα ποσά που ζητούνται είναι πολύ μεγάλα. Φαίνεται λοιπόν ότι πολλά funds στοχεύουν στη δραστηριοποίησή τους στην αγορά τού real estate.

Ο φορέας
Παράλληλα, τον πλήρη φάκελο με την προσφορά τους για την ανάληψη της διαχείρισης του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων αναμένεται να καταθέσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Οικονομικών τα έξι funds που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στη φάση της διαβούλευσης και της οριστικής υποβολής προσφορών. Υπενθυμίζεται ότι ο φορέας θα αποκτά την πρώτη κατοικία των ευάλωτων οφειλετών και ακολούθως θα τους την επαναμισθώνει για 12 έτη σε αυτά. Μετά το πέρας της δωδεαετίας οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ξανά το σπίτι στην τότε εμπορική αξία και χωρίς να προσμετρώνται ούτε τα χρήματα του μέρους του δανείου που είχαν εξοφλήσει ούτε τα «ενοίκια» των 12 ετών.

Χρέη στην εφορία
Την ίδια ώρα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει έτοιμο τον νέο γύρο διεξαγωγής πλειστηριασμών. Ειδικότερα, από τις 19 Σεπτεμβρίου και για τους επόμενους τέσσερις μήνες, αναμένεται να γίνουν περισσότεροι από 6.000 e-πλειστηριασμοί, βάσει του στρατηγικού πλάνου που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ.

Από τις 18 Σεπτεμβρίου θα εκκινήσουν οι πλειστηριασμοί και για τα χρέη στην εφορία, τα οποία αγγίζουν συνολικά τα 112 δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που προέρχεται από την ΑΑΔΕ, αφορά 8.827 μεγαλοοφειλέτες. Ενα ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό, εφόσον ο οφειλέτης δεν έχει εντάξει τις οφειλές του σε πρόγραμμα ρύθμισης, μετά την παρέλευση σαράντα ημερών και το αργότερο σε τέσσερις μήνες από την κατάσχεση και ορίζεται ημερομηνία πλειστηριασμού το αργότερο σε πέντε μήνες από την ημερομηνία έκδοσης του προγράμματος. Πάντως, με την ένταξη του οφειλέτη σε πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών μπορεί να επιτευχθεί ακύρωση του πλειστηριασμού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το ριζάρι, των κόκκινων αυγών του φτωχού

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ευχές για το Πάσχα από τον Κώστα Μουτζούρη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απευθύνει ευχές στους κατοίκους των νησιών μας
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Τι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο και ποιους όρους έθεσε - Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Το βάψιμο αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα πρέπει να προσέξετε

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων