× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επαναφορά της βίζας ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες

Χάνονται δύο στους τρεις Τούρκους τουρίστες τονίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Άρης Λαζαρής. Αναγκαίος ο ανασχεδιασμός της τουριστικής προβολής με βάση τις προτάσεις των επαγγελματιών του κλάδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/8/2022

Επαναφορά της βίζας ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες

Την ανάγκη να λειτουργήσει ξανά το πιλοτικό πρόγραμμα παροχής βίζας στην πύλη υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ναυτιλιακών και Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Άρης Λαζαρης, σε δηλώσεις του στην κάμερα του «Ν», ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέπτεται την Λέσβο και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρή, στην ευρύτερη περιοχή του Αϊβαλί της Τουρκίας, αυτή την περίοδο, υπάρχουν περισσότεροι από 1,5 εκατ. Τούρκοι τουρίστες που θα μπορούσαν να επισκεφθούν για μερικές ημέρες την Λέσβο, αν μπορούσαν να εκδώσουν βίζα στο Αϊβαλί και δεν ήταν απαραίτητο να μεταβούν ως τα Ελληνικά Προξενεία στην Άγκυρα, την Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη για να προχωρήσουν στην έκδοση της.

Το πιλοτικό πρόγραμμα λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά μέχρι το 2019 γι’ αυτό και πρέπει να επανέλθει. Κι αν δεν είναι δυνατό αυτό να γίνει την φετινή χρονιά πρέπει να γίνει οπωσδήποτε την επόμενη σημειώνει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων. Κατά την εκτίμηση του η επαναφορά του μέτρου αυτού θα οδηγήσει σε τριπλασιασμό των Τούρκων επισκεπτών της Λέσβου με συνέπεια να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τις πωλήσεις της βίζας, αλλά και να ενισχυθεί ουσιαστικά η οικονομία της Λέσβου και των άλλων νησιών. Γι’ αυτό και καλεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης βίζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρειάζεται σχεδιασμός της τουριστικής προβολής
 
Αναφερόμενος στην πορεία του τουριστικού τομέα της Λέσβου ο κ. Λαζαρή δήλωσε ότι είναι απαισιόδοξος γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έγιναν ώστε το νησί να έχει μια καλή τουριστική χρονιά. Τόνισε την ανάγκη η Περιφέρεια και οι Δήμοι να δραστηριοποιηθούν προκειμένου το νησί να γίνει γνωστό για τις φυσικές ομορφιές του κι όχι για την σχέση του με τους πρόσφυγες.

Χαρακτηριστικά είπε: «φέτος χάσαμε γκρουπ με το επιχείρημα «δεν ερχόμαστε γιατί φτιάχνεται χαρακώματα». Παράλληλα τόνισε την ανάγκη οι τοπικές αρχές να ρωτήσουν τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό τι είναι αυτό που χρειάζεται το νησί. Διότι όπως είπε ο κ. Λαζαρής «μέχρι τώρα αυτό που βλέπω είναι τα χρήματα να σπαταλιούνται χωρίς αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι μεγάλο κρίμα για το νησί.


Οι διαφημιστικές καμπάνιες οι οποίες έχουν γίνει ως σήμερα δεν έχουν αποφέρει τίποτα, οπότε ήταν λάθος τα βήματα που έγιναν. Γι’ αυτό λέω πως όσοι έχουν τα χρήματα για την διαφημιστική προβολή πρέπει να ρωτούν τους επαγγελματίες του κλάδου πως μπορούν να δαπανηθούν αποτελεσματικά αυτά τα χρήματα».

  •  

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Λαζαρής κάνει την πρόβλεψη πως τον Οκτώβριο, που δεν θα υπάρχουν τουρίστες στη Λέσβο, θα υπάρχει πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στο νησί. Υπογράμμισε πως είναι απαράδεκτο τον Αύγουστο να μην υπάρχει ηλεκτρολόγος για να διορθώσει κάποια προβλήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελλιμενιστούν γιοτ. Επιπρόσθετα προτείνει να γίνει σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Παράταση στο πρόγραμμα κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Ως τις 10 Μαΐου μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Μπάχαλο στις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων πριν το Πάσχα