× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η δημοτική αρχή Μυτιλήνης και η ιδιωτική τηλεόραση

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Δημοσίευση 18/8/2022

Η δημοτική αρχή Μυτιλήνης και η ιδιωτική τηλεόραση

Από το πρωί της 9ης Αυγούστου το Πλωμάρι και η περιοχή του, είναι αναγκασμένα να βλέπουν μόνο τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης δηλ. ΕΤ1, ΕΤ2,ΕΤ 3 και ΒΟΥΛΗ, χωρίς να μπορούν να θεώνται ΟΛΑ τα κανάλια της ιδιωτικής, δηλαδή ΑΛΦΑ, ΜΕΓΚΑ, ΟΠΕΝ, ΣΤΑΡ, ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΑ, διότι το στέγαστρο ή σπιτάκι της Αγκαθερής , στο οποίο στεγάζονταν οι αναμεταδότες τους, δεν υπάρχει πλέον. Μαζί του δεν υπάρχουν τα μηχανήματα αναμετάδοσης που ήταν εγκατεστημένα εκεί, κατόπιν αδείας των ιδιοκτητών του οικοπέδου

Το στέγαστρο αυτό λειτουργούσε από το 2007, χωρίς καμιά υποχρέωση του Δήμου ή άλλης αρχής, να πληρώνει αντίτιμο στους  ιδιοκτήτες του οικοπέδου, ύστερα από δωρεάν παραχώρηση προκειμένου να στεγάζονται οι κεραίες των κρατικών  καναλιών,. Μεταγενεστέρως τα κρατικά κανάλια μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο και εκεί στεγάσθηκαν με την συναίνεση των ιδιοκτητών χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Μετά την επαναφορά   της DIGEA, εξακολουθούσαν να λειτουργούν, χωρίς καμιά διατύπωση αξίωσης εναντίον της  , μόνης πλέον υπευθύνου  για τις οικονομικές δοσοληψίες .  Και βεβαίως χωρίς καμιά επιβάρυνση  των τηλεθεατών, που απολάμβαναν τα κανάλια της αρεσκείας τους. Εκτός φυσικά εκείνων που επέλεξαν να συνδεθούν με την NOVA ή την COSMOTE για λόγους δικής τους επιλογής.

Η τότε δημοτική αρχή Πλωμαρίου και αργότερα η δημοτική αρχή ΛΕΣΒΟΥ, με δήμαρχο τον Σπύρο Γαληνό, συνέχισαν αυτή την πολιτική, χωρίς ουδείς να διεκδικεί πληρωμή αντιτίμου, δεδομένου πλέον ότι η τοπική  αυτοδιοίκηση δεν ήταν αρμόδια για την ρύθμιση αυτών των ζητημάτων.

Αφνιδίως οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου ζήτησαν τον καταβολή μισθώματος από τον Δήμο και όχι από την κατά νόμον υπεύθυνη DIGEA.

Ο Δήμος καθώς και η τοπική εκπροσώπησή του το πληροφορήθηκαν, χωρίς να κάνουν καμιά ενέργεια διευθέτησης του ζητήματος, με παρέμβασή τους,  αφήνοντας το εις τον καιρόν.

Όταν έληξε η προθεσμία που έθεσαν οι ιδιοκτήτες, διετάχθη ο αρμόδιος υπάλληλος Μπλάνης, που κρατούσε τα δεύτερα κλειδιά του στεγάστρου, τα πρώτα τα κατέχει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλωμαρίου, να παραλάβει τα μηχανήματα και έτσι να διακοπεί η μετάδοση των ιδιωτικών καναλιών στο Πλωμάρι και την περιοχή του, για άγνωστο χρόνο.

Αιφνιδίως λίγες μέρες πριν της Παναγίας, χωρίς να υπάρξει καμιά συνεννόηση με την DIGEA, και κυρίως χωρίς καμιά ειδοποίηση στον κόσμο, τα ιδιωτικά κανάλια έπαψαν να εκπέμπουν με αποτέλεσμα οι μεν έχοντες ακόμα, να επιλέξουν την σύνδεσή τους με ιδιωτικά δίκτυα διανομής εικόνας και οι μη έχοντες ή μη θέλοντες να υποκύψουν στον εκβιασμό, έμειναν να βλέπουν μόνο τα κρατικά κανάλια, στερούμενοι του δημοκρατικού δικαιώματος της ολόπλευρης πληροφόρησης, όπως επιτάσσουν οι κανόνες της Δημοκρατίας.

Και βεβαίως μαζί με τους μόνιμους κατοίκους και ένας μεγάλος αριθμός φιλοξενουμένων μας, Ελλήνων και ξένων, για τους οποίους ευχόμαστε να είναι πολλοί, όσο περισσότεροι μπορούνε, στερούνται της δυνατότητας να παρακολουθούν   και άλλα εκτός  των κρατικών, κανάλια, τα οποία είναι γνωστό, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε, εκπέμπουν ανεπεξέργαστη την κυβερνητική άποψη, ή προπαγάνδα αν προτιμάτε.

Εδώ λοιπόν με την βίαιη κατάργηση μιας πολιτικής χρόνων  μπαίνουν κάποια ερωτήματα:

Με ποιανού διαταγή καταργήθηκε η αναμετάδοση.

Έχει γνώση  η δημοτική αρχή και εννοούμε τον Δήμαρχο Μυτιλήνης και  το Τοπικό Συμβούλιο ,αυτής της ενέργειας;

Γνωρίζουν οι ούτω αποφασίσαντες και πράξαντες  ότι δεν έχουν την δυνατότητα πάρα πολλοί συμπολίτες μας, να πληρώνουν  το όποιο τίμημα στους διαχειριστές αυτών των καναλιών για να τα βλέπουν;

Είναι αλήθεια η φημολογία, πως η δράση αυτή αποβαίνει άμεσα προς όφελος συγκεκριμένου φίλου αυτοδιοικητικού παράγοντα του Πλωμαρίου;

Αυτή είναι η πολιτική υπέρ των αδυνάτων, την οποία μας υπόσχεται από τα δικά του κανάλια ο κ. Μητσοτάκης και οι κατά τόπους εκφραστές της πολιτικής του;

Και βεβαίως εφόσον δικαιούται κάποιος να εισπράττει μίσθωμα, να καθορισθεί και το ύψος και ο δικαιούχος του και ο υπόχρεος, ώστε να λήξει αυτή η ταλαιπωρία και η εξώθηση των Πλωμαριτών προς τους ιδιωτικούς φορείς, πολιτική κατεύθυνση άλλωστε της κυβέρνησης.   

Ζητούνται απαντήσεις και μάλιστα  άμεσα

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

To χρονικό του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου της Σάμου

Από το όραμα στην πράξη-Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 29/9/2022

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Προσφυγικές, χρονογραφικές καταγραφές και ιστορίες

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Με την πρώτη σταγόνα της βροχής... μπλακ άουτ!

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στην πόλη της Μυτιλήνης με τρίωρο «πήγαινε έλα» του ρεύματος. Όσον αφορά τους υπεύθυνους κάθε λογής για αυτούς σήμερα είναι απλά... Τετάρτη!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 28/9/2022

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 27/9/2022

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,26/9/2022

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι θα έλεγα αν μιλούσα στο 1ο συνέδριο Ελιάς

Εργασία προσφύγων, μια απάντηση στην έλλειψη εργατικών χεριών στη συγκομιδή της ελιάς-Γράφει η ΒΗΛΥ ΤΕΝΤΟΜΑ*
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Προκλητικά καμώματα Ερντογάν

Με φωτογραφίες από drones πάνω και από τη Λέσβο και απειλές, κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση η Τουρκία
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,23/9/2022

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας