× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όπισθεν ολοταχώς (έστω και ως ατυχές παράδειγμα)

Το παράδειγμα των εκλεγμένων Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών της Θράκης ως υποψήφιων πρακτόρων της Τουρκίας και μάλιστα σε θέματα μεταφοράς μεταναστών χρησιμοποίησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου για να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 11/8/2022

Όπισθεν ολοταχώς (έστω και ως ατυχές παράδειγμα)

Ένα απίστευτο για βουλευτή και μάλιστα Αντιπρόεδρο της Βουλής τον 21ο αιώνα αλλά και πρώην ανώτατο δικαστή παράδειγμα, χρησιμοποίησε ο βουλευτής Λέσβου του κυβερνητικού κόμματος Χαράλαμπος Αθανασίου προκειμένου να δικαιολογήσει την πιθανότητα παρακολούθησης των τηλεφώνων βουλευτή μέλος του Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη του χθες Τετάρτη το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό της Μυτιλήνης «Αίολο» ο κ. Αθανασίου χρησιμοποίησε το παράδειγμα της πιθανότητας «ενός μουσουλμάνου βουλευτή της βόρειας Ελλάδας» να δίνει πληροφορίες στην Τουρκία «από πού θα μπουν οι μετανάστες». Έσπευσε βέβαια να σημειώσει «δε λέω ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού», η χρησιμοποίηση όμως ενός παραδείγματος θρησκευτικού προσανατολισμού Έλληνα βουλευτή μέλους του Εθνικού Κοινοβουλίου ως στοιχείου που μπορεί να τον οδηγήσει σε εθνική προδοσία, κάθε άλλο παρά αποδεκτό μπορεί να είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής ο οποίος έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους, ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της βορείου Ελλάδος – δεν λέω ότι υπάρχει καμία αιχμή προς Θεού – αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια.» είπε ο κ. Αθανασίου.

Και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση αν πρέπει να ελέγχονται δηλαδή τα τηλέφωνα:

«Αν τηρείται η διαδικασία την οποία ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως. Τι λέει ο εκτελεστικός, ο εφαρμοστικός νόμος του Συντάγματος. Τι λέει το Σύνταγμα στο άρθρο 19; Λέει επί λέξει. Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας. Αυτό λέει το Σύνταγμα.».

Ας σημειωθεί ότι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν εκλεγεί και συμμετέχουν σήμερα, τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές. Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, και οι βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ