× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παράνομο κυνήγι αγριόχοιρων στα βουνά της Αγιάσου

Αδίστακτες ομάδες λαθροκυνηγών σκοτώνουν ακόμη και μάνες με νεογέννητα ζώα. Καταγγελίες κυνηγών για περιστατικά θήρας αγριογούρουνων, δύο μήνες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου για το είδος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2022

Παράνομο κυνήγι αγριόχοιρων στα βουνά της Αγιάσου

Περιστατικά παράνομης θήρας αγριόχοιρων στα βουνά της Αγιάσου  καταγγέλλουν  στο «Ν» κυνηγοί της Λέσβου, οι οποίοι σημειώνουν ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες από τις αρχές του προηγούμενου μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημα η κυνηγετική περίοδος ξεκινά στις 20 Αυγούστου ωστόσο για το κυνήγι του αγριόχοιρου, της πέρδικας  και του λαγού η περίοδος ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αγριόχοιρους, συναντά κανείς στα βουνά της Λέσβου σε τρεις περιοχές και ειδικότερα σε Αγιάσο, Παράκοιλα και Ρογκάδα κοντά στην περιοχή που ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Όπως ανέφεραν στο «Ν» οι κυνηγοί που έκαναν την καταγγελία, ομάδες ατόμων από την ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου, κινούνται στο δάσος κυρίως νυχτερινές ώρες, γνωρίζοντας  καλά τα μονοπάτια και την περιοχή και σκοτώνουν αγριογούρουνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι άνθρωποι αυτοί, σημειώνουν, δεν σέβονται ούτε τους νόμους ούτε τους περιορισμούς που υπάρχουν στο κυνήγι ούτε και τα ίδια τα ζώα φυσικά,  ενώ ότι είναι άτομα γνωστά στην τοπική κοινωνία. Όλοι γνωρίζουν, κανείς όμως δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα».

Συγκλονιστικό είναι το περιστατικό που περιέγραψαν και αφορούσε μία χοιρομάνα (θηλυκό αγριογούρουνο που είχε γεννήσει πολύ πρόσφατα) το οποίο οι αδίστακτοι λαθροκυνηγοί σκότωσαν αφήνοντας τα μικρά γουρουνάκια να πεθάνουν από την πείνα μόνα στο δάσος, αφού τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους τρέφονται αποκλειστικά με το γάλα της μητέρας τους.

«Αυτό δείχνει, μας είπαν οι καταγγέλλοντες, ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν καμία αίσθηση και κανένα σεβασμό για τη φύση, το  περιβάλλον και τον κύκλο της ζωής».

Για τα περιστατικά αυτά σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δασονομείου της Καλλονής και της Αγιάσου, οι οποίες δεσμεύτηκαν ότι θα αυξήσουν τις περιπολίες τους. Όπως ανέφεραν την περίοδο αυτή έχει δοθεί βαρύτητα στην προστασία των δασών από τις πυρκαγιές ωστόσο πρόσθεσαν ότι θα γίνει προσπάθεια εντοπισμού και πάταξης των φαινομένων της λαθροθηρίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017