× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Oxygene Academy Καλλονής: Δημιουργική απασχόληση παιδιών, χειμώνα ‑ καλοκαίρι

Το παράρτημα της Καλλονής λειτουργεί 2 χρόνια με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και ποικιλία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο οποίο συμμετέχει το Oxygene Academy

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/8/2022

Oxygene Academy Καλλονής: Δημιουργική απασχόληση παιδιών, χειμώνα ‑ καλοκαίρι

Μία αξιόλογη επιλογή Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά της Δυτικής Λέσβου, αποτελεί το παράρτημα του Oxygen Academy στην περιοχή της Καλλονής το οποίο χειμώνα καλοκαίρι προσφέρει στα παιδιά ευκαιρίες εκπαίδευσης, διασκέδασης και παιχνιδιού μέσα από ποικίλες δραστηριότητες οι οποίες βοηθούν και υποστηρίζουν την ομαλή κοινωνική και ψυχολογική τους ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Oxygene Academy της Καλλονής όπως άλλωστε και τα δύο άλλα παραρτήματα του γνωστού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης που λειτουργούν στη Μυτιλήνη, σε Χρυσομαλλούσα και Προκυμαία, εδώ και δύο χρόνια δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή παιδιών από όλη την ευρύτερη περιοχή και γενικά το Δήμο Δυτικής Λέσβου. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22530-29334, www.oxygenacademy.gr 

Σε συνέντευξή της στο «Ν» η υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου της Καλλονής  Μερόπη Καπνουλά η οποία είναι Κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία εξηγεί πόσο σημαντική είναι η Δημιουργική Απασχόληση στα παιδιά της σχολικής ηλικίας και πως το εκπαιδευτικό παιχνίδι σε συνδιασμό με τις αθλητικές δραστηριότητες, βοηθούν στην καλύτερη και ευκολότερη κοινωνικοποίηση των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η καραντίνα και η πανδημία του κορονοϊού μας λέει η κ. Καπνουλά τα τελευταία χρόνια, ήταν αρνητικός παράγοντας στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών τα οποία έμαθαν να λειτουργούν και να πηγαίνουν σχολείο μέσα από έναν υπολογιστή. Η δημιουργική απασχόλησης,μέσα από διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικά και αυτό το βλέπουμε πλέον στην πράξη από τα τα παιδιά μας που συμμετέχουν με πολύ κέφι και μεράκι στις δραστηριότητές μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Oxygene Academy της Καλλονής λειτουργεί στο κέντρο της πόλης κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα και διαθέτει έναν πολύ μεγάλο άνετο χώρο, εξωτερικό και εσωτερικό  κατάλληλο για δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου.

Το χειμώνα λειτουργούμε τις απογευματινές ώρες, από τις 2 το μεσημέρι και μετά και διαθέτουμε τμήματα μελέτης για τα μαθήματα της επόμενης μέρας, ρομποτική, Θεατρική Αγωγή, Zumba, Lego και Stem που είναι πειράματα φυσικής και χημείας τα οποία είναι προσαρμοσμένα στα δεδομένα των παιδιών. Τους καλοκαιρινούς μήνες στον άνετο εξωτερικό χώρο του παραρτήματός μας, λειτουργούμε τις πρωινές ώρες το  θερινό μας Camp το οποίο φέτος ειδικά είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Στις δραστηριότητές μας περιλαμβάνεται και το κολύμπι μαζί με παιχνίδια και Aqua Zumba στην όμορφη πισίνα που έχουμε τοποθετήσει στις εγκαταστάσεις μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επαγγελματικής και Οικογενειακής Εναρμόνησης που υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ και δίνει τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς, οι οικογένειες της Δυτικής Λέσβου, μπορούν να επιλέξουν Oxygene Academy της Καλλονής για την απογευματινή απασχόληση των παιδιών τους τη νέα σχολική σεζόν που ξεκινά.

Όπως αναφέρει η Μερόπη Καπνουλά, οι πλούσιες δραστηριότητες του Oxygene Academy της Καλλονής αποτελούν εγγύηση ότι τα παιδιά τη νέα περίοδο που ξεκινά θα περάσουν όμορφα και δημιουργικά τα απογεύματά τους, με μελέτη, άσκηση, εκπαιδευτικό παιχνίδι, διασκέδαση και χαλάρωση. 

Παράλληλα οι επιτυχόντες του προγράμματος, δικαιούνται και συμμετοχή στα καλοκαιρινά camp του Oxygene Academy της Καλλονής για το 2023 έως τις 31 Ιουλίου. 

«Είμαστε στη διάθεση των γονιών και κάθε ενδιαφερόμενου από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ με πληροφορίες και οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της αίτησής τους στην ΕΕΤΑΑ. Θυμίζουμε ότι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ξεκίνησαν αρχές της εβδομάδας και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 12 Αυγούστου και αφορούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Για τους γονείς τώρα, που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ισχύουν προνομιακές τιμές όλο το χρόνο για τα προγράμματα του Oxygene Academy της Καλλονής», επισημαίνει η υπεύθυνη λειτουργίας του παραρτήματος.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Oxygene Academy της Καλλονής από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου για δημιουργική απασχόληση παιδιών πυρόπληκτων οικογενειών προκειμένου να στηρίξει τους συμπολίτες μας που επλήγησαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής τους. 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μερόπης Καπνουλά στο «Ν»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

H Nάσια Δαφιώτη στο Βook and Αrt

Το Σάββατο 27 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024