× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Αυγούστου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/8/2022

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλους τους του φίλους να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Γεωλογικός χρόνος & Εξέλιξη της ζωής – Τα φυτά και τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου» καθώς και στο ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ «Στα ίχνη του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου» στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας.


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γεωλογικός χρόνος & Εξέλιξη της ζωής – Τα φυτά και τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου»
Σάββατο 6 Αυγούστου, ώρα 10 π.μ.


Σας περιμένουμε το Σαββατο 6 Αυγούστου 2022και ώρα 10 π.μ. στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για ένα ταξίδι στον γεωλογικό χρόνο μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γεωλογικός χρόνος & Εξέλιξη της ζωής – Τα φυτά και τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου».
Ελάτε να μάθουμε για τις αλλαγές των εποχών, να γνωρίσουμε τα φυτά και τα ζώα που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια στη Γη μας και να ανακαλύψουμε μοναδικά στοιχεία για την εξέλιξη και το περιβάλλον τους.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμαοι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσειςσχετικά με τη διαδικασία της απολίθωσης και να ανακαλύψουν μέσα από τα απολιθώματα, ταφυτά και ζώα που ζούσαν πριν 20 εκατομμύρια χρόνια στο τροπικό-υποτροπικό δάσος της Λέσβου. Θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στο μουσείο μέσω της οποίας θα αντλήσουν σημαντικές πληροφορίες από τα ευρήματα του δάσους και με ένα διαδραστικό τρισδιάστατο παιχνίδι θα απαντήσουν σε ερωτήματα για την εξέλιξη της ζωής. Πότε εμφανίστηκε η ζωή στον πλανήτη μας; Πότε εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι και γιατί; Ας αντιστοιχίσουμεσωστά τα φυτά και τα ζώα με τις γεωλογικές περιόδους εμφάνισης τους, κατανοώντας τις μεταβολές του περιβάλλοντος, του κλίματος και των εποχών.

Τέλος,θα ζωγραφιστούν διάφορα φυτά και ζώα που έζησαν στη Γη κατά το πέρασμα του γεωλογικού χρόνου, δημιουργώντας το προσωπικό μας αναμνηστικό από το Μουσείο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Συζήτηση για βασικές έννοιες όπως γεωλογικός χρόνος, εποχή, απολίθωση, κ.α.
• Περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβουτου Μουσείου και αναζήτηση πληροφοριών για την εξέλιξη της ζωής.
• Συμμετοχή στο τρισδιάστατο εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο:«Η εξέλιξη της ζωής στο γεωλογικό χρόνο».
• Παρατήρηση ευρημάτων, σχολιασμός και εξαγωγή συμπερασμάτων για το περιβάλλον, το κλίμακαι τη ζωή πάνω στον πλανήτη μας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείουαπευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.


ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ «Στα ίχνη του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου»
Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, ώρα 10 π.μ.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 10 π.μ. οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο κυνήγι θησαυρού «Στα ίχνη του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου» στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Πλάκας. Πρόκειται για μία πρωτότυπη, βιωματική δράση εξερεύνησης του Απολιθωμένου Δάσους όπου μέσα από γρίφους, αινίγματα και κρυφούς κώδικες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους.

Το κυνήγι θησαυρού ξεκινάει από το Μουσείο όπου λύνοντας γρίφους και αινίγματα, φτάνετε στον μυστικό κώδικά! Πού θα σας οδηγήσει ο μυστικός κώδικας; Σε ποιο τμήμα του Πάρκου Πλάκας θα πρέπει να συνεχίσετε; Μπορείτε να λύσετε όλους του γρίφους, να μαζέψετε όλα τα κρυφά στοιχεία και να φτάσετε στο τέλος; Μερικές εκπλήξεις θα σας περιμένουν στο τέλος!

Το κυνήγι θησαυρού μπορεί να υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, οικογένειες και μεγάλους που τους αρέσουν οι γρίφοι και τα αινίγματα. Το προσωπικό του Μουσείου θα συνοδεύει και θα καθοδηγεί τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: [email protected], www.lesvosmuseum.gr.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ