× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παραδόθηκε το έργο της Γέφυρας Κρεμαστής

Μειώθηκε σημαντικά η απόσταση από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Πέτρα και τον Μόλυβο

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 31/7/2022

Παραδόθηκε το έργο της Γέφυρας Κρεμαστής

Μια νέα εποχή για τους αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Παρασκευής εγκαινιάζει η παράδοση του έργου της ασφαλτόστρωσης της Οδού από Γέφυρα Κρεμαστής έως Εθνική Οδό Καλλονής-Πέτρας.Και αυτό γιατί μειώνεται σημαντικά η απόσταση από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Πέτρα και τον Μόλυβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο προϋπολογισμού 603.000 ευρώ υλοποιήθηκε με μελέτη - επίβλεψη και κατασκευή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δυτικής Λέσβου ενώ η χρηματοδότηση ήταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
Να σημειωθεί ότι χρειάστηκε ένας μικρός «άθλος» της δημοτικής αρχής του Ταξιάρχη Βέρρου καθώς τόσο αυτό το έργο όσο και άλλα κινδύνευαν να χαθούν αφού μετά τη διάσπαση του τέως Δήμου Λέσβου, ο Δήμος Μυτιλήνης ως «μητρικός» ήταν επιφορτισμένος υποχρεωτικά μέσω των υπηρεσιών του να ολοκληρώσει όλα τα συγχρηματοδοτούμενα από προγράμματα έργα ακόμα και εκείνα που ουσιαστικός δικαιούχος των, ήταν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Επειδή όμως τα έργα που θα εκτελούσε ο δήμος Μυτιλήνης στη δυτική Λέσβο κινδύνευαν να χαθούν εξαιτίας της πολλάκις διαπιστωμένης αδιαφορίας της δημοτικής αρχής Κύτελη, η δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου ανέλαβε πρόθυμα όλη την ευθύνη υλοποίησης των έργων.
Έτσι στις αρχές του 2020 με πρωτοβουλία του Ταξιάρχη Βέρρου ζητήθηκε από την Περιφέρεια η ανάληψη εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Λέσβου της ευθύνης παρακολούθησης και εκτέλεσης των έργων των οποίων είναι ο ουσιαστικός δικαιούχος. Καθοριστική, στην όλη διεκπεραίωση της διαδικασίας, ήταν η συμβολή του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου δυτικής Λέσβου και πρώην αντιδημάρχου Μυτιλήνης Κώστα Κατσαρού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που ανέλαβε να υλοποιήσει ο δήμος δυτικής Λέσβου αγγίζει τα 10 εκ. ευρώ. Ένα από αυτά τα έργα ήταν και το εν λόγω έργο της ασφαλτόστρωσης της οδού από Γέφυρα Κρεμαστής έως Εθνική Οδό Καλλονής-Πέτρας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ