× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μακάβρια ευρήματα πέραν της μιας νεκρής

Συνέντευξη σήμερα του υφυπουργού προστασίας του πολίτη για τα χθεσινά τραγικά γεγονότα της Μόριας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2019

Μακάβρια ευρήματα πέραν της μιας νεκρής

Δυο μακάβρια ευρήματα εξετάζουν οι αρμόδιες ιατροδικαστικές ακτές ώστε να διαπιστώσουν αν τελικά είναι δυο οι νεκροί της χθεσινής τραγωδίας. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν δυο κουβέρτες μα αποκαΐδια ανάμεσα στα οποία και ιστοί ζωντανού οργανισμού. Επειδή όμως δεν περιέχουν μακρά οστά δεν μπορεί να πιστοποιηθεί μακροσκοπικά και άμεσα αν πρόκειται για ανθρώπινες σορούς πέραν της νεκρής, ή για μέρος της σορού της άτυχης γυναίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Αστυνομίας στη Μυτιλήνη ο Υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου υποστήριξε πως έχει πιστοποιηθεί επίσημα ο θάνατος μιας γυναίκας. Πρόκειται για μια από τους 12 συνολικά Αφγανικής καταγωγής κατοίκους του κοντέινερ που κάηκε. Ένα από τα οκτώ συνολικά οικίσκων που κάηκαν και που όλοι οι άλλοι κάτοικοι τους είναι καλά στην υγεία τους.

Ο κ. Οικονόμου επίσης στη συνέντευξη του έκανε γνωστό ότι  κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν την πυρκαγιά, τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο τρεις άνδρες της ΕΛΑΣ και ένας πυροσβέστης οι οποίοι και είναι καλά στην υγεία τους. Επίσης είπε πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, ενώ η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από τον χώρο όπου χρησιμοποιείτο από τους διαμένοντες στους οικίσκους, ως μαγειρείο.

«Διερχόμεθα μια εθνική κρίση και απαιτείται όλοι μαζί με πνεύμα υπευθυνότητας όπως οι Έλληνες μπορούμε να δείχνουμε σε δύσκολες στιγμές να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Έρχεται ο χειμώνας και όλοι οι Έλληνες, πανελλαδικά, πρέπει να συνδράμουμε στο έργο που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να υλοποιείται για την αποσυμφόρηση των νησιών» κατέληξε ο κ. Οικονόμου ανακοινώνοντας και τη συμφωνία των 13 Περιφερειαρχών με τον Υπουργό προστασίας του πολίτη για την αναλογική υποδοχή και φιλοξενία αριθμού αιτούντων άσυλο ώστε να απόσυμφορηθούν τα νησιά.

Στη συνέντευξη του κ. Οικονόμου παραβρίσκονταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου Αιγαίου Άρης Χατζηκομνηνός, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής και οι τοπικοί διοικητές της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού,

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας