× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η κυκλοφοριακή κίνηση στη Μυτιλήνη είναι μια μικρή ζούγκλα»

Στα προβλήματα του συνδέσμου Ταξί Μυτιλήνης και στα ζητήματα που αφορούν την κυκλοφορία στην πόλης, το λιμάνι και το αεροδρόμιο, αναφέρεται ο πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Νέστορας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/7/2022

«Η κυκλοφοριακή κίνηση στη Μυτιλήνη είναι μια μικρή ζούγκλα»

Στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ταξί της Μυτιλήνης, οι οποίοι βρίσκονται ατέλειωτες ώρες στο τιμόνι μέσα στους δρόμους της πόλης και του νησιού, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξί Μυτιλήνης και Ραδιοταξί Κώστας Νέστορας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Νέστορας, καλός γνώστης των προβλημάτων του κλάδου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι πρόσφατες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί ήταν μεν απαραίτητες να γίνουν, αφού η τελευταία αύξηση είχε γίνει το 2013, ωστόσο πρόσθεσε η πρόταση του τοπικού μας συνδέσμου, ήταν αυτές να είναι πολύ μικρότερες από αυτές που τελικά εγκρίθηκαν.

«Το Υπουργείο υιοθέτησε την πρόταση των συνδέσμων της Αθήνας για μεγάλες αυξήσεις κι έτσι έχουμε κάποιες χρεώσεις αρκετά μεγάλες σε ορισμένες κατηγορίες όπως ας πούμε η μονή ταρίφα. Για να πάει κάποιο ταξί στο Πλωμάρι για παράδειγμα να πάρει έναν πελάτη σήμερα είναι 65 ευρώ από 50 που ήταν πριν τις αυξήσεις. Αντίστοιχα για να πάει κάποιος στο Μόλυβο να πάρει πελάτη χρεώνει περίπου 105 ευρώ ενώ πολύ υψηλότερη είναι η χρέωση μακρινότερες διαδρομές όπως η Ερεσός ή το Σίγρι».

Γενικά σημείωσε ο πρόεδρος των Ταξί ο κόσμος δεν γκρινιάζει για τις αυξήσεις γιατί γνωρίζει καλά τι έχει συμβεί. Ωστόσο ο χειμώνας που έρχεται, πρόσθεσε, είναι δύσκολος και ο κόσμος με την κατάσταση που επικρατεί δεν είμαι βέβαιος ότι θα έχει χρήματα για ταξί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση αυτή την περίοδο, ο Κώστας Νέστορας τόνισε ότι υπάρχει μεν μία μικρή κινητικότητα σε λιμάνι και αεροδρόμιο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι η αναμενόμενη και ούτε φυσικά έχει σχέση με το 2019. 

Οικονομικό ενδιαφέρον για τα ταξί της Μυτιλήνης έχουν κυρίως οι Σκανδιναβοί τουρίστες που πάνε Πλωμάρι οι οποίοι πολύ συχνά παίρνουν ταξί από το αεροδρόμιο. «Και οι Τούρκοι τουρίστες, τις προηγούμενες ημέρες, σημειώνει ο κος Νέστορας ήταν μια πολύ καλή τονωτική ένεση για τον τουρισμό του νησιού. Οι άνθρωποι αυτοί κινήθηκαν σε όλη τη Λέσβο ακόμη και σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς». 

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ταξί στην καθημερινότητά τους αυτή την περίοδο, σχετίζονται με τις πύλες εισόδου αεροδρόμιο και λιμάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την περίπτωση του αεροδρομίου ο κος Νέστορας σημείωσε ότι έχουν ζητήσει από τους υπευθύνους της Fraport να δοθούν θέσεις για τα προμισθωμένα ταξί  και γενικά να υπάρξει καλύτερη χωροθέτηση των αυτοκινητων γύρω από το αεροδρόμιο. 

«Επίσης θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους και αστυνόμευση του εξωτερικού χώρου του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Σήμερα επικρατεί εκεί μια άναρχη κατάσταση, πολλοί λειτουργούν αυθαίρετα, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις». 

Σε ό,τι αφορά στο λιμάνι της Μυτιλήνης σημείωσε ο πρόεδρος των Ταξί, αυτή τη στιγμή μας έχουν εκτός λιμένα κάτι που δεν είναι ούτε σωστό ούτε ευχάριστο για εμάς και τους επιβάτες, ωστόσο με το νέο μάστερ πλαν του λιμανιού, όταν και οπότε αυτό εφαρμοσθεί προβλέπονται ορισμένες θέσεις για εμάς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικότερα στην πόλη της Μυτιλήνης, σημείωσε ο κος Νέστορας, υπάρχουν πολύ σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα ενώ επικρατεί άναρχη κατάσταση στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα τα οποία περιορίζουν σημαντικά το πλάτος του δρόμου και δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για τους πεζούς. 

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν με τον κατάλληλο σχεδιασμό τα επόμενα χρόνια όπως για παράδειγμα η απομάκρυνση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ από το κέντρο και φυσικά η απομάκρυνση του Εμπορικού λιμανιού. Επιπλέον πρέπει να προχωρήσει και η νότια παράκαμψη ώστε όσοι κατευθύνονται από την πλευρά του αεροδρομίου προς τα χωριά να μην χρειάζεται να μπούνε μέσα στην πόλη ειδικά σε ώρα αιχμής. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέσσερις ψηφιακές παρεμβάσεις στον Δήμο Μυτιλήνης

Εγκρίθηκαν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Μηλένα Κοντού

Τεράστια επιτυχία για την Μυτιληνιά αθλήτρια του Ναυτικού ομίλου Μυτιλήνης Μηλένα Κοντού, η οποία τσέκαρε το ένα από τα δύο «χρυσά» εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επισκέπτεται τη Λέσβο στις 23 και 24 Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «Κόσμος» παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιό του

Ένα ψηφοδέλτιο, με 58% γυναίκες, που απαρτίζεται από ανθρώπους καταξιωμένους στον επαγγελματικό και επιστημονικό τους βίο, αλλά και ανθρώπους της καθημερινότητας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κύκλος του νερού, η ρύπανση και η κομποστοποίηση

Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο για τα παιδιά της Β' τάξης στο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματικό εργαστήρι Ξερολιθιάς από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράκληση για τους μαθητές

Την Κυριακή 26 Μαΐου στον ναό του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2η η Πανεπιστημονική για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη Λέσβο

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην παράταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Απόστολος Πατέστος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

17 ‑ 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες KRAVARA ENDURO ΜΤΒ 2024

Σημαντικές επιτυχίες για τους αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Βασίλη Βουρσούκη, Παναγιώτη Δελημήτρο, Λευτέρη Τιτιρέκη και Δημήτρη Καραντώνη