× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πού πέρασαν οι πρώτοι του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Πρωτιές, Ιατρική και Πολυτεχνεία από παιδιά... μάλαμα

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 29/7/2022

Πού πέρασαν οι πρώτοι του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Μία δύσκολη χρονιά πέρασαν και οι μαθήτριες και οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς δυσκολεύτηκαν με τα θέματα, και ειδικά οι αριστούχοι που μας μίλησαν από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, οι οποίοι ανέκαθεν διάβαζαν πολύ. Αν και ανησυχούσαν για την επιτυχία τους, οι βάσεις εισαγωγής δικαίωσαν τους κόπους ετών για τα παιδιά μάλαμα που έχουν πρωτιές σε περιζήτητες σχολές και ΑΕΙ της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σοφία Σκορδά, από τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 19.740 μόρια και μέσο όρο 19,74. Εγραψε 20 στην Ανατομία, 20 στην υγιεινή, Μαθηματικά 19,9 και έκθεση 18,8. Πέτυχε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, με σειρά επιτυχίας 3. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέτυχα τον στόχο μου , αισθάνομαι ότι οι κόποι και οι προσπάθειές μου ανταμείφθηκαν, αφού η Ιατρική Σχολή Αθηνών ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ευχαριστώ πάρα πολύ την οικογένεια μου για την υποστήριξή τους και τους καθηγητές μου στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης για την βοήθεια , το ενδιαφέρον και την αγάπη τους. Εύχομαι συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν τον στόχο τους»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Παναγιώτης Τεντολούρης από τον ίδιο τομέα, συγκέντρωσε 19.320 μόρια και είναι από σόι αριστούχων, αφού ο αδερφός του ο Κωνσταντίνος είχε σγκεντρώσει 18.880 μόρια από το ίδιο σχολείο το 2019 και του παίρναμε συνέντευξη. Ο Παναγιώτης πέρασε 7ος στην Ιατρική Πάτρας! «Είμαι χαρούμενος διότι απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω πράγματα αλλά και σε όσους με αμφισβήτησαν» μας λέει.

Ο Χρήστος Λάσκαρης, επίσης από τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας με μέσο όρο 18,4 έγραψε 20 σε Ανατομία, Υγιεινή και Μαθηματικά! Του άρεσε η χρονιά που πέρασε γιατί, όπως μας λέει επένδυσε στον εαυτό του σε διάβασμα και αθλητισμό. Πέρασε Εργοθεραπεία Αθήνας, αλλά περιμένει την ποσόστωση από τον αθλητισμό λόγω του χάλκινου μεταλλίου που έχει λάβει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαγδαληνή Νικολοπούλου, στον ίδιο τομέα, συγκέντρωσε 18.625 μόρια, γράφοντας 19,8 στην Ανατομία. Η Μάγδα πέρασε στη Βιοϊατρική Αθήνας, που ήταν η δεύτερη επιλογή της στη 12η σειρά. Η ίδια είναι πολύ χαρούμενη που βλέπει τα όνειρά της να πραγματοποιούνται έπειτα από ένα δύσκολο χειμώνα με πολύ κούραση και διάβασμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτη στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης είναι η Αγγελική Αλεξίου η οποία συγκέντρωσε 18.400 μόρια. Η Αγγελική έγραψε 19,8 στα Μαθηματικά αλλά δεν γνώριζε προς τα πού θα κινηθεί. Για κείνη, η Γ Λυκείου σημαίνει θυσίες για να επιτευχθούν οι στόχοι, μία περίοδος που οι μαθητές ωριμάζουν πολύ απότομα. Εκτός από το πρόγραμμα και την οργάνωση, για την Αγγελική σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε πιστεύουν ακόμα περισσότερο και από εσένα. Και εκφράζει τα συγχαρητήριά της σε όλους τους υποψηφίους και εύχεται καλή δύναμη στους επόμενους εξεταζόμενους.

Η Αγγελική πέρασε 9η στη Σχολή Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που ήταν και η πρώτη της επιλογή.

Στον τομέα Γεωπονίας του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης ήρθε πρώτη η Ελισάβετ- Χάρις Τένη, με μέσο όρο 17. Η Χάρις έγραψε 19,6 στα Μαθηματικά και θέλει να περάσει στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος. Τα κατάφερε και πέρασε πρώτη στη σχολή που ήθελε!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση