× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Πολλά όνειρα...λίγα μέσα, αλλά θα τα καταφέρουμε»

Στις δράσεις και στα έργα που θα φέρουν επενδυτές στη Δυτική Λέσβο, αναφέρεται ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Μιχάλης Ρούσσης. Τις επόμενες μέρες ο διαγωνισμός για τα ιαματικά του Πολιχνίτου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/7/2022

«Πολλά όνειρα...λίγα μέσα, αλλά θα τα καταφέρουμε»

«Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, δεν έχεις ποτέ κανονικότητα, είναι ένας Δήμος με πολλά όνειρα και λίγα μέσα», σημείωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμούς της Δυτικής Λέσβου Μιχάλης Ρούσσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο κος Ρούσσης ο νεοσύστατος Δήμος Δυτικής Λέσβου, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα που σχετίζονται με την οργάνωση και τη λειτουργία της καθημερινότητας, ωστόσο πρόσθεσε έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την επίλυση πολλών προβλημάτων ενώ σχεδιάζονται και μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης σημαντικά έργα.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τις εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου, οι οποίες έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης, σύντομα θα δημοπρατηθούν με διεθνή διαγωνισμό.

Όπως τόνισε ήδη υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τρεις επενδυτές και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι. «Αυτό μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθεί στην περιοχή μια μονάδα θεραπείας και ευεξίας, αντάξια των προοπτικών και των δυνατοτήτων της περιοχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό – προκήρυξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ετοιμάζεται να διεκδικήσει το Γεωθερμικό πεδίο του Πολιχνίτου. Η πρόταση του Δήμου, έχει αξιολογηθεί θετικά από την αρμόδια επιτροπή και  έχει κατατεθεί σε συνεργασία με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βραχόπουλο, ο οποίος μάλιστα, όπως είπε ο κος Ρούσσης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νησί μας.

Το επόμενο διάστημα εξάλλου όπως τόνισε ο Μιχάλης Ρούσσης θα γίνει προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο και στις άλλες δύο ιαματικές πηγές, Εφταλού και Λισβόρι οι οποίες ανήκουν ακόμη στην ενιαία αναπτυξιακή του πρώην Δήμου Λέσβου (ΑΔΕΛ) και θα πρέπει να γίνουν αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες για να απεμπλακούν. «Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και αυτές θα αναγνωρισθούν και θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αναφερόμενος στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο Μιχάλης Ρούσσης σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια τακτοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου και αξιοποίησής τους. «Έχουμε πάρα πολλά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα ακόμη και σε περιοχές που ούτε καν γνωρίζαμε. Κάνουμε προσπάθεια να καταγράψουμε την περιουσία αυτή και να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, αν πληρώνονται μισθώματα, ποιος τα παίρνει πόσα είναι τα χρήματα αυτά κ.λπ. Υπάρχει άλλωστε μια σκέψη παραχώρησης έναντι συμβολικού μισθώματος, περιουσιακών στοιχείων και καταστημάτων του Δήμου σε νέους ιδιώτες και ανθρώπους που είτε θέλουν να παραμείνουν στη Λέσβο είτε θέλουν να έρθουν να μείνουν εδώ, ώστε να δημιουργήσουμε έναν πρόσθετο πόλο έλξης για τον τόπο μας. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα ανήκει σε παιδιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου και προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστημιακό μας ίδρυμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα όπως σημείωσε ο Μιχάλης Ρούσσης τρέχουν πολλές δράσεις και  προγράμματα στο Δήμο που σχετίζονται με την αναβάθμιση των συστημάτων πληροφορικής, την καλύτερη διασύνδεση των υπηρεσιών με τον πολίτη αλλά και την ηλεκτροκίνηση, αφού σχεδιάζεται η δημιουργία σταθμών φόρτισης οχημάτων σε πολλά σημεία του Δήμου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης